URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Ianuarie 2024, 21:38

„Oradea cu drag”: turiștii vor avea din nou parte de beneficii și gratuități, începând din 1 februarie

„Oradea cu drag”: turiștii vor avea din nou parte de beneficii și gratuități, începând din 1 februarie Foto: Facebook / Visit Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul 2024 vine cu o nouă ediție a campaniei „Oradea cu drag”, astfel că Oradea își va întâmpina turiștii cu o serie de beneficii și gratuități și anul acesta, începând cu data de 1 februarie.

În cadrul ediției anterioare, derulată în perioada 1 martie - 31 decembrie, programul a fost accesat de 4.420 turiști. Vizitatorii au utilizat 604 coduri pentru transport gratuit în rețeaua OTL, respectiv 8.240 de coduri de acces gratuit/reducere în cadrul muzeelor și cafenelelor/restaurantelor partenere. Tot în 2023, în campanie s-au înscris 37 de unități de cazare, respectiv 14 restaurante și cafenele.

Până la acest moment, 34 de parteneri HoReCa (unități de cazare, restaurante și cafenele) s-au înscris la ediția 2024 „Oradea cu drag”. Lista este deschisă iar cei care doresc să se înscrie o pot face în continuare pe office@visitoradea.com, pe toată perioada de desfășurare a campaniei (1 februarie - 31 decembrie 2024).

La fel ca în anii anteriori, prin intermediul acestei campanii, turiștii care vor fi cazați la una dintre unitățile de cazare partenere din Oradea, pentru minimum 2 (două) nopți consecutive, se vor putea bucura și anul acesta de o serie de beneficii.

 Printre beneficiile oferite turiștilor se enumeră:

1. Acces gratuit la obiectivele turistice din administrarea Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor (Oradea Heritage): Turnul Primăriei Oradea, Casa Darvas-La Roche, Templul Francmasoneriei Oradea, Sinagoga Neologă Sion, Sinagoga Aachvas Rein - Sinagoga Istoriei Evreilor din Oradea.

2. Acces gratuit la toate secțiile muzeale care aparțin de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal: Muzeul Țării Crișurilor, Muzeul Orașului Oradea - Cetatea Oradea, Muzeul Memorial Aurel Lazăr, Muzeul Memorial Ady Endre, Muzeul Memorial Iosif Vulcan.

3. Transport gratuit pentru 24 de ore în întreaga rețea de transport public (OTL).

4. Reduceri atractive la cafenelele și restaurantele partenere din Oradea.

Lista unităților de cazare și a restaurantelor/cafenelelor partenere actualizată se poate consulta în timp real pe https://www.visitoradea.com/ro/blog/oradea-cu-drag.

Cum funcționează aplicația oradealifenouveau.ro?

Site-ul www.oradealifenouveau.ro asigură o comunicare transparentă între furnizorii de servicii și oferă conectivitate directă între unitățile de cazare, muzee și rețeaua de transport public (OTL). Înregistrarea turiștilor, generarea codurilor de gratuități și comunicarea dintre partenerii campaniei se vor realiza prin intermediul acestui site. Această aplicație nu este destinată utilizării turiștilor.

Odată ce turistul este înregistrat în sistem, acesta va primi un mesaj care conține codul unic și un cod QR. În baza acestui cod unic, turistul va avea acces la toate beneficiile campaniei. Un cod poate fi folosit o singură dată și nu poate fi transferat, acesta fiind nominal. Gratuitatea de 24 de ore pentru rețeaua de transport public din Oradea, se va putea activa de către turiști prin trimiterea unui SMS la un număr special OTL. Controlorii OTL, în caz de verificare, vor avea posibilitatea să verifice valabilitatea codului unic prezentat de către turiști.

Aplicația este gratuită și respectă normele GDPR în vigoare.

Campania „Oradea cu drag” este organizată de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primăriei Oradea, în parteneriat cu OTL, Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor (Oradea Heritage), instituțiile muzeale din oraș și unitățile din industria ospitalității. Ediția a V-a se desfășoară în perioada 1 februarie - 31 decembrie 2024.

Oradea,
30 ianuarie 2024

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Care turisti?
Bagam 3 miliarde euro doar sa atragem mustele la kkt, si apoi le dam gratis totul doar ca sa ne laude in propaganda Aptor, sa ii cante ode monosprancenatului ca au putut face pipi gratis in parcul Barcaului
Postat 31 Ianuarie 2024, 19:36 de sanduivanov
Orădenii nu au nevoie de facilități, că banii îi dau afară din casă de mulți ce au.
Orădenii însă au cele mai mari taxe, tarife și impozite, dintre toate orașele din România ... pentru ca niște turiști care vor să viziteze Oradea și care au venit de prin satele bihorene sau de unde sunt ele, să aibă tot felul de gratuități în pauzele dintre un Auchan și Dedeman, sau între Hornbach și dealul Ciuperca.
Postat 31 Ianuarie 2024, 09:33 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON