URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 18 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Septembrie 2024, 17:37

Oradea are un nou club afiliat la Federaţia Română de Box. Antrenamente, echipamente și vitaminizare gratuite pentru performerii selectați

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un nou club orădean s-a afiliat la Federaţia Română de Box şi va trimite sportivi la competițiile oficiale. Este vorba despre Asociația Club Sportiv „Moga Răzvan” Oradea, club înființat în 2023.

Cel care a pus bazele clubului este Răzvan Moga, fost pugilist, dar și practicant de kick-box și wu-shu. Acesta a trecut la o amplă selecţie, iar în prezent are la antrenamente peste 20 de copii și adulți, dintre care speră să se remarce cât mai mulţi pentru a atinge performanţa sportivă.

Pentru cei care vin la sală şi au calităţi care-i recomandă, Răzvan spune că „e foarte important ca atât ei, cât și familia să-și dorească acest lucru, să vină cu plăcere la antrenamente”.

Noul club orădean de box şi-a propus să asigure încă de la început condiţii cât mai bune sportivilor.

„Copiii nu aduc niciun leu de acasă. Antrenamentele sunt gratuite, le oferim echipament, vitaminizare, medicație. Vrem să oferim și niște pachete pentru copiii care muncesc și sunt serioși în drumul spre performanță”, după cum a mai precizat Răzvan Moga.

Primii pugilişti de la ACS „Moga Răzvan” Oradea care vor intra în competiţiile oficiale sunt Mădălina Borţiş şi Raul Luca, cei care vor boxa în această toamnă la Campionatele Naţionale.

Mădălina Borțiș, în vârstă de 20 de ani, va lua startul la Campionatul Național de senioare, ce va avea loc la Constanța în perioada 16-22 septembrie. Ea va concura în cadrul categoriei 66 kg.

Apoi, în luna octombrie va urca în ring și Raul Luca, un tânăr de 14 ani, care va concura la Campionatul Național de box pentru cadeți.

„Toți sportivii care participă la concurs pentru clubul nostru beneficiază de suplimente, abonament gratuit, transport, cazare și mâncare la competiție. Doar cei serioși, perseverenți și cu calități pentru performanță vor beneficia, însă, de aceste burse. Mulțumesc frumos tuturor sponsorilor care cred în mine și susțin sportul și performanța pentru municipiul Oradea”, a ţinut să transmită Răzvan Moga.

Pentru a desfăşura activitatea în bune condiţii la clubul pe care l-a constituit, Răzvan se bazează şi pe activitatea antrenorilor Dacian Bungău şi Iosif Chezan, pe cea a preparatorului fizic Cristian Gurău și a nutriționistului Mihai Vargics. De asemenea, are şi un psiholog sportiv la club, în persoana Roxanei Heredeu.

Mottoul noului club de box din Oradea este „Totul despre sport, pentru sport”, iar antrenamentele pugiliștilor se desfășoară la sala Heredeu Gold Gym Ioșia de luni până vineri, orele 17:00-18:00 (copiii), 18:00-19:00 (adulții), iar sâmbăta programul comun este 10:00-11:40.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Felicitari!
Iata ca un club privat face ceea ce primarul nu vrea, desi ar avea aceasta obligatie, respectiv sa ofere copiilor o preocupare serioasa, dupa orele de scoala. Sa lase copiii sa faca sport gratuit, ferindu-i astfel de problemele strazii (droguri, alcool, vagabondaj etc).
Postat 13 Septembrie 2024, 18:42 de Riviera
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4662 RON
  • 1 EUR = 4.9738 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON