Primăria Oradea a plătit 18.000 de lei pentru "lichidarea" unui depozit ilegal cu 636 de tone de deşeuri.
Au strâns 636 de tone de deşeuri!
Potrivit unui comunicat al municipalităţii, gunoaiele au fost adunate din strada Clujului 289, la ieşirea din municipiu către Cheriu, şi depozitate la groapa ecologică.
"Acţiunea demarată în 12 aprilie s-a încheiat luni, 2 mai, şi a vizat colectarea şi transportul deşeurilor depozitate aici ilegal. Astfel, doar de pe acest amplasament au fost colectate şi transportate la Depozitul Ecologic Oradea 636,4 tone de deşeuri, costurile pentru ridicarea, transportul şi taxele de depozitare pentru această cantitate fiind de 18.010 lei", a transmis miercuri Primăria.
Potrivit comunicatului, în zona salubrizată urmează să fie montate cinci bariere pentru limitarea accesului auto, două camere de luat vederi cu posibilitatea citirii numerelor de înmatriculare ale maşinilor şi şapte plăcuţe de avertizare cu mesajul "Zonă monitorizată cu camere de supraveghere video".
"Anunţaţi Poliţia Locală!"
Reprezentanţii municipalităţii au făcut apel la orădeni să anunţe Poliţia Locală dacă văd persoane care aruncă deşeuri pe domeniul public, având în vedere că salubrizarea ulterioară a amplasamentului se face din bugetul local, pe banii tuturor orădenilor.
"Cei care sesizează asemenea fapte sunt rugaţi să sune la Dispeceratul Poliţiei Locale, tel. 0259.969, sau să transmită sesizarea pe aplicaţia Oradea City Report", au transmis comunicatorii Primăriei.
Potrivit acestora, "costurile pe care trebuie să le suporte municipiul pentru a curăţa zonele în care, din păcate, unii locuitori abandonează deşeuri sunt foarte mari, ajungând la 15.000 lei pe zi, sumă ce reprezintă colectarea şi transportul deşeurilor, forţa de muncă, plus taxele de depozitare la haldă".
După cum BIHOREANUL a mai scris, depozitări ilegale de deşeuri au mai fost identificate pe Calea Sântandreiului (lângă giraţia spre strada Ogorului, paralel cu calea ferată) şi pe malul drept al Crişului Repede (între Podul Densusianu şi vărsarea pârâului Peţa în Crişul Repede).
Marţi, municipalitatea a început salubrizarea amplasamentului din Calea Sântandreiului, unde RER Vest operează cu trei utilaje de transport şi două încărcătoare frontale, iar Penitenciarul Oradea a pus la dispoziţie cinci persoane private de libertate.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.