URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Mai 2022, 16:40

Oradea a plătit 18.000 de lei pentru "lichidarea" unui depozit ilegal cu 636 de tone de deşeuri din strada Clujului (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a plătit 18.000 de lei pentru "lichidarea" unui depozit ilegal cu 636 de tone de deşeuri.

Au strâns 636 de tone de deşeuri!

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, gunoaiele au fost adunate din strada Clujului 289, la ieşirea din municipiu către Cheriu, şi depozitate la groapa ecologică.

"Acţiunea demarată în 12 aprilie s-a încheiat luni, 2 mai, şi a vizat colectarea şi transportul deşeurilor depozitate aici ilegal. Astfel, doar de pe acest amplasament au fost colectate şi transportate la Depozitul Ecologic Oradea 636,4 tone de deşeuri, costurile pentru ridicarea, transportul şi taxele de depozitare pentru această cantitate fiind de 18.010 lei", a transmis miercuri Primăria.

Potrivit comunicatului, în zona salubrizată urmează să fie montate cinci bariere pentru limitarea accesului auto, două camere de luat vederi cu posibilitatea citirii numerelor de înmatriculare ale maşinilor şi şapte plăcuţe de avertizare cu mesajul "Zonă monitorizată cu camere de supraveghere video".

"Anunţaţi Poliţia Locală!"

Reprezentanţii municipalităţii au făcut apel la orădeni să anunţe Poliţia Locală dacă văd persoane care aruncă deşeuri pe domeniul public, având în vedere că salubrizarea ulterioară a amplasamentului se face din bugetul local, pe banii tuturor orădenilor.

"Cei care sesizează asemenea fapte sunt rugaţi să sune la Dispeceratul Poliţiei Locale, tel. 0259.969, sau să transmită sesizarea pe aplicaţia Oradea City Report", au transmis comunicatorii Primăriei.

Potrivit acestora, "costurile pe care trebuie să le suporte municipiul pentru a curăţa zonele în care, din păcate, unii locuitori abandonează deşeuri sunt foarte mari, ajungând la 15.000 lei pe zi, sumă ce reprezintă colectarea şi transportul deşeurilor, forţa de muncă, plus taxele de depozitare la haldă".

După cum BIHOREANUL a mai scris, depozitări ilegale de deşeuri au mai fost identificate pe Calea Sântandreiului (lângă giraţia spre strada Ogorului, paralel cu calea ferată) şi pe malul drept al Crişului Repede (între Podul Densusianu şi vărsarea pârâului Peţa în Crişul Repede).

Marţi, municipalitatea a început salubrizarea amplasamentului din Calea Sântandreiului, unde RER Vest operează cu trei utilaje de transport şi două încărcătoare frontale, iar Penitenciarul Oradea a pus la dispoziţie cinci persoane private de libertate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Leneșul ... la urmă mult aleargă și plătește.
În fiecare zonă de extremitate a orașului, la nivelul ieșirilor și drumurilor principale, ar trebui să existe platforme pentru preluarea deșeurilor, după modelul celei de pe str. Uzinelor. Dar nu numai pentru persoane fizice, ci și pentru agenții economici. Până va fi așa, Oradea și tot Bihorul de altfel, reprezintă modele de proaste practici în materie de mediu și de salubrizare.
Postat 05 Mai 2022, 09:21 de KP
Oradeanbihor
Schimba orașul, nu te-ai regăsit nici aici, am văzut la TV ca la Vaslui e fain și nu se fac exproprieri, nu se colectează selectiv , nu au drumuri , centuri parcuri practic nu se întâmplă nimic
Postat 04 Mai 2022, 20:19 de Sandu2100
@ sandu
Pana acum am crezut ca esti prost sau troll... acum sunt sigur ca esti si prost si troll.
Postat 04 Mai 2022, 20:01 de oradeanbihor
Oradeanbihor
Când au fost prinși , amendați și cu mașinile confiscate ai făcut scandal pe aici , ca uite cum abuzează Bolojan, acum te tragi pe cur și schimbi placa. Indiferent al cui e terenul, nu ai voie sa faci mizerie, ăștia ca tine arunca mizerie. Ai moloz , mobila de aruncat, ai la dispoziție 2 centre de colectare gratuite, și una cu plată, nu ai bani pt taxă , nu ai bani sa inchiriezi o dublă sa duci mizeria, iti cauți de muncă.
Postat 04 Mai 2022, 18:49 de Sandu2100
Noaptea mintii!
,,În cadrul Campaniei „Zonele vulnerabile sub lupa poliției locale”, în perioada 14 ianuarie – 22 februarie 2021, au fost angrenați în special polițiștii locali din cadrul compartimentului protecția mediului (poliția ecologică), sprijiniți de celelalte efective ale poliției locale. Au fost efectuate 875 de verificări ale incintelor de colectare a deșeurilor, principalele probleme constând în depozitările ilegale de deșeuri adiacente incintelor de colectare și depozitare. RER Vest a fost solicitat să acționeze punctual în 318 situații. În total au fost întocmite 197 de procese-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor pentru nerespectarea prevederilor hcl 861/2020, din care :31 amenzi contravenționale în valoare de 16.500 lei; 166 avertismente scrise, aplicate asociațiilor de proprietari, persoanelor fizice sau persoanelor juridice, utilizatori ai serviciului public de salubritate." Concluzia: politia locala a taiat frunze la caini 6 saptamani, prestand pt. un operator privat, RER, strangand 16.500 de lei. Primaria a mai pus 1500 de lei si a platit 18.000 de lei pt. ceva ce nu trebuia sa se intample daca politia locala isi facea treaba pt. care o platim. Pt. 6 saptamani cat au muncit la RER, oradenii le-au platit celor de la locala vreo 200.000 de lei!!!
Postat 04 Mai 2022, 18:47 de pinonel
Al cui e terenul?
Ar fi bine de stiut al cui e acel teren? Daca e proprietate privata, n-are decat proprietarul sa il igienizeze pe banii lui. Daca e proprietatea primariei, n-au decat sa se spele pe cap cu el cei din primarie: ori il pazesc si ingadesc sau il vand la licitatie, ori sa plateasca cine a permis sa se adune in timp acele gunoaie! Cand e vorba de exproprieri fara nici un temei, oradenii n-au nici o posibilitate sa isi apere proprietatile dar cand e vorba de domeniul public, tot oradeanul trebuie sa scoata banu! Draga primarie: daca nu esti in stare sa gestionezi acel teren, da-l sau vinde-l la cine poate!
Postat 04 Mai 2022, 18:29 de oradeanbihor
la astea sa se scandalizeze ecologistii, nu la incalzire globala si alte fantezii
tot respectul pentru ecologistii realisti, cu capul pe umeri, din administratia oradeana si judeteana care incearca sa faca ceva, din ONGuri care fac reimpaduriri si Let'sDoItRomania care curata tara asta. Da, Romania are o mare problema cu poluarea! Si a aerului (unii ard in cazane si sobe chiar si la tara si la munti, textile, incaltaminte sau carbuni, iar dieselul chiar e poluare spre deosebire de CO2 mult mediatizat), si a apelor (din cauza infiltratiilor si lipsei de verificare si amendare a marilor poluatori (agricultura, industrie - aici ar terbui Garda si APM sa fie activi), si a solului (din cauza lipsei managementului deseurilor si culturii proaste pe care din pacate o majoritate de romani o au :(. Mai lasati balta visele care sunt cu 300 de ani in viitor in care nu mai folosim carbon (ecologistii nu vor nici gaz curat, nici filtre pe termocentrale, nici nuclear, si doar sunt vanduti lobby-ului solar-eolian si cel rusesc care se opune exploatarii gazelor de sist in Europa), si hai sa evoluam pas cu pas, facem benzina si gazul mai ieftin, facem infrastructura, si e mai curat decat sa vedem vecinii ca ard mii de hectare de paduri, tone de carbuni si papucii din plastic in soba. Apoi poate descurajam masinile mici DE ORAS diesel (ca nu poti cere acelasi lucru de la camioane pe autostrazi si de la tractoare pe campuri), in detrimentul celor pe benzina (dar benzina ieftina). Apoi cand suntem la nivelul francezilor, putem discuta si despre mai putin gaz si benzina in schimbul altor surse..
Postat 04 Mai 2022, 17:18 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON