URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 August 2021, 20:08

"Oameni, plante şi poveşti vindecătoare". Tabără de vară pe teme botanice pentru copiii din Căbeşti (FOTO)

'Oameni, plante şi poveşti vindecătoare'. Tabără de vară pe teme botanice pentru copiii din Căbeşti (FOTO) foto: Primăria Căbești
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Copiii din comuna bihoreană Căbeşti au participat în perioada 9 – 13 august la o tabără de vară pe teme botanice organizată cu sprijinul financiar al Fundaţiei Orizonturi Noi şi al Primăriei Căbeşti.

Zile de poveste...

Tabăra "Oameni, plante şi poveşti vindecătoare" organizată de Primăria şi Şcoala cu clasele 0 – VIII din Căbeşti în colaborare cu fundaţiile Noi Orizonturi şi Vitas, a constituit un prilej pentru copiii comunei pentru a-şi dezvolta cunoştinţele botanice şi de a explora frumuseţile naturale ale localităţii sub ghidajul profesionist al cadrelor didactice.

"Elevii au fost implicaţi în acţiuni culturale, creative şi de mediu, coordonate alături de cetăţenii dornici să contribuie la dezvoltarea multilaterală a copiilor", a transmis Primăria Căbeşti.

În primele trei zile, copiii au luat parte la sesiuni practice de informare cu privire la patrimoniul natural al comunei şi activităţi de lucru manual şi pictură, în cadrul cărora au fost îndemnaţi să portretizeze într-o manieră creativă cunoştinţele acumulate.

"În a patra zi elevii purtând costume tradiţionale au făcut o şezătoare prin care au fost invitaţi să devină promotori ai culturii locale, iar mai apoi s-au bucurat de un foc de tabără pe Valea Dâlbii, o zonă unică a comunei, caracterizată de un real potenţial turistic", a transmis Primăria Căbeşti.

Tabără cu licitaţie

Tabăra "Oameni, plante şi poveşti vindecătoare" s-a încheiat cu o licitaţie în care micuţii şi-au vândut lucrările expuse, dar şi siropurile şi gemurile preparate în zilele anterioare.

"Astfel, copiii au învăţat şi cum pot deveni producători locali prin muncă şi creativitate: prin cules de plante şi fructe, cusut de săculeţi, făcut sucuri naturale, dulceţuri pe care le-au împachetat tradiţional", se mai menţionează în comunicat.

Sumele strânse cu ocazia licitaţiei vor fi folosite pentru organizarea de noi activităţi pe care elevii le vor stabili în funcţie de preferinţele lor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON