URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Martie 2022, 10:23

O refugiată din Ucraina, internată cu Covid în Oradea după ce a fost găzduită împreună cu alți 90 de conaționali la o fundație din Ineu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O ucraineancă de 59 de ani care făcea parte dintr-un grup de 90 de refugiați găzduiți de un ONG în comuna Ineu a fost internată în secția de Pneumologie I a Spitalului Județean din Oradea (în clădirea fostului Spital Municipal), după ce a fost diagnosticată cu Covid. Femeia s-a simțit rău și a fost dusă la spital în urma unui apel la 112.

„Pacienta a fost internată duminică, la ora 14.40, adusă de un echipaj SMURD, de la o fundație din Ineu. Avea stare generală alterată, cu simptomatologie Covid, iar în UPU a fost testată pozitiv, motiv pentru care a fost internată. Este îngrijită în secția de Pneumologie I din strada Coposu și a avut nevoie de aport minim de oxigen, acum este în stare stabilă, iar evoluția este bună”, a declarat BIHOREANULUI, marți dimineață, managerul interimar al Spitalului Județean, dr. Lucia Daina.

„Femeia face parte dintr-un grup de refugiați din Ucraina care a ajuns sâmbătă la Ineu, într-un spațiu pus la dispoziție de Fundația Emanuel, Speranța României, care i-a și adus de la vama Siret (județul Suceava). În total au fost 90 de refugiați, femei și copii, din care aproximativ 10 au plecat ieri mai departe, spre Vest. La un moment dat, femeia s-a simțit rău și s-a făcut un apel la 112”, a relatat BIHOREANULUI primarul comunei Ineu, Dumitru Togor.

Potrivit directorului executiv al Direcției de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă, angajați ai acestei instituții au făcut o anchetă epidemiologică la așezământul din Ineu, fără să se descopere, însă, vreun alt caz de infectare între refugiați.

Pe de altă parte, directorul DSP Bihor a precizat că în cursul zilei de luni, când în Bihor au mai ajuns încă 197 refugiați din Ucraina, au fost făcute teste pentru depistarea Covid la alte 6 persoane din rândul acestora, rezultatele fiind negative.

DSP recomandă în continuare purtarea măștilor de protecție și în cazul persoanelor care au contact cu grupuri mari, chiar dacă în această noapte starea de alertă sanitară instituită pe teritoriul României va fi ridicată, iar cetățenii nu mai sunt obligați să respecte măsuri cum sunt purtarea măștii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON