O parte din lucrările de reabilitare termică a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu şi a Şcolii Gimnaziale Dacia ar putea fi terminate până în septembrie.
Potrivit unor comunicate ale municipalităţii, şantierele avansează conform calendarului convenit de municipalitate cu constructorii.
Lucrări în grafic...
"Începute în toamna anului trecut, lucrările de reabilitare pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor existente la Liceul Onisifor Ghibu din Oradea sunt în grafic, o parte dintre lucrări urmând să fie finalizate deja până în septembrie", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.
Până în prezent reabilitarea corpului nou al clădirii, C1, a fost realizată în proporţie de 37,25%. Printre altele, constructorii au înlocuit tâmplăria exterioară cu una eficientă energetic, au termoizolat planşeul peste ultimul nivel şi lucrează la desfacerea tencuielilor exterioare.
... sau în curs de finalizare
În ceea ce priveşte reabilitarea vechiului corp de clădire, C2, lucrările sunt realizate în proporţie de 91,23%.
Concret, constructorii au înlocuit tâmplăria exterioară, au termoizolat planşeul peste ultimul nivel, au reabilitat instalaţia electrică şi de semnalizare a incendiului, au realizat sistemul de încălzire cu pompe de căldură, au montat sistemul de management integrat al clădirii şi altele.
Lucrările, în valoare de 12,5 milioane lei, au fost atribuite asocierii formate din Drum Asfalt, Nord Conforest şi Trameco.
Amplasamentul a fost predat constructorilor în octombrie 2019, cu un termen de execuţie de 24 de luni.
"În ritm accelerat"
Într-un stadiu avansat se află şi lucrările de reabilitare a clădirii Şcolii Gimnaziale Dacia. Potrivit municipalităţii, lucrările la faţade au fost finalizate în proporţie de 93,72%. Stadiul execuţiei la nivelul întregului contract de lucrări este de 62%.
"Lucrările se desfăşoară într-un ritm accelerat, mai ales acum, că sălile de clasă sunt libere. Putem spune că, la finalul lucrărilor, condiţiile pe care le vor avea elevii noştri vor fi unele dintre cele mai bune, la standardul unei şcoli europene", a precizat Florian Hava, directorul Şcolii Dacia.
Printre multe altele, constructorii au terminat lucrările de izolare a pereţilor şi soclului clădirii, au înlocuit toate jgheaburile, au reabilitat instalaţiile electrice şi de iluminat şi au făcut reparaţiile necesare în urma înlocuirii tâmplăriei.
"Termenul de finalizare a contractului de lucrări este octombrie 2021, dar având în vedere faptul că şcoala a fost închisă în ultimele luni, lucrările au avansat foarte mult, astfel că acestea vor fi gata mult mai repede", a transmis Primăria.
Contractul de lucrări a fost atribuit asocierii formate din firmele Conpila şi Inselma, pentru 8,1 milioane lei.
Investiţia este finanţată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, pe axa privind "tranziţia către o economie cu emisii scăzute de carbon".
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.