URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Iulie 2024, 09:45

O nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari, în perioada 19-21 iulie, în Oradea

O nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari, în perioada 19-21 iulie, în Oradea Foto arhivă, generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari va avea loc în perioada 19-21 iulie în parcul Muzeului Țării Crișurilor din Oradea, astfel că pasionații de artă populară și tradiții sunt invitați să admire ori să cumpere obiecte inedite, lucrate manual și aduse din toate colțurile țării, dar și din străinătate.

Conform unui comunicat de presă transmis joi de către reprezentanții MȚC, până acum și-au confirmat participarea la ediția a XXXI-a a târgului 134 de meșteri populari din diverse zone geografice şi etnografice ale ţării, precum Maramureş, Bucovina, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania și Crişana, dar și din Republica Moldova – Basarabia, Serbia și Ungaria.

Expozanții vor prezenta și vinde produse unice, de la obiecte din lemn, os, fier, ceramică, până la piese textile, port popular, podoabe țărănești, icoane sau ouă încondeiate.

Potrivit organizatorilor, un punct de atracție al târgului va fi atelierul de preparat parfum de casă, coordonat de designerul Dorin Negrău. Acesta va avea loc sâmbătă, 20 iulie, între orele 14 – 18, și va oferi participanților posibilitatea de a crea propriul parfum, folosind miresmele florilor din grădina copilăriei. Fiecare participant își va putea lua parfumul acasă pentru a-l folosi sau pentru a-l oferi cadou celor dragi, însă prețul pentru a participa la activitate este de 45 de lei. 

Programul târgului include și spectacole de muzică populară, astfel că sâmbătă, 20 iulie, între orele 19-20, grupul vocal Moștenitorii Cântecului de la Palatul Copiilor Oradea, sub coordonarea profesoarei Anamaria Turc Gal, va susține un recital de muzică populară, iar duminică, în același interval orar, grupul vocal Lioara al Școlii de Arte „Francisc Hubic”, coordonat de profesoara Antonela Ferche-Buțiu, va oferi un alt moment muzical.

Târgul Meșterilor Populari din România va fi deschis vineri, între orele 11 – 21, sâmbătă, între 9 – 21, iar duminică, între 9 – 19.

Evenimentul este organizat de Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Centrul de Cultură al Județului Bihor, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Oradea, Palatul Copiilor Oradea, Asociaţia „Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor” și Oradea Transport Local.

Târgul Meșterilor Populari Oradea 2024

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON