URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 August 2021, 09:11

O nouă construcţie în Oradea: ansamblu de locuinţe pe strada Roman Ciorogariu, în locul unei case din 1850  

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Arhitectul şef al Oradiei a dat aviz favorabil documentaţiei pentru construirea, în locul unei case vechi, a unui imobil modern cu locuinţe colective, pe strada Roman Ciorogariu. 

"Pe locul casei modeste de pe str. Roman Ciorogariu, nr. 32 (foto), construită înainte de anii 1850, se va construi un imobil modern de locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter. Astfel, clădirea cu o valoare ambientală modestă, dar situată într-o zonă cu parcelar valoros din punct de vedere al evoluţiei urbane, va fi desfiinţată, pe locul ei urmând să fie ridicată o construcţie modernă, dotată cu toate facilităţile actuale", se arată într-o informare transmisă, vineri, de reprezentanţii Primăriei Oradea. 

Avizul Arhitectului Şef pentru Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) a fost solicitat de S.C Tivon S.R.L. Noul imobil va avea regim de înălţime S+P+2E + mansardă, spaţii comerciale la parter şi 12 locuri de parcare. Clădirea va avea 10 apartamente.

"Documentaţia a primit aviz favorabil, deoarece volumetria se încadrează perfect în frontul stradal construit existent şi creează premise favorabile pentru dezvoltările viitoare", a precizat Arhitectul Şef al oraşului, Radu Fortiş.

Pe de altă parte, potrivit aceleiaşi informări transmise de Primărie, firma S.C Optimedia S.R.L îşi va extinde hala de producţie de pe str. Calea Sântandrei, cu peste 2.000 mp. 

Astfel, aceasta a solicitat în şedinţa de ieri, 26 august, avizul Arhitectului Şef pentru extinderea halei de producţie din incinta societăţii, de pe str. Calea Sântandrei, nr. 38. Suprafaţa propusă pentru extindere este de 2132 mp. Proiectul a primit aviz favorabil.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
continuare
sa stii ca UNESCO apreciaza un complex, nicidecum o cladire. Riga e in patrimoniu mondial UNESCO pentru calitatea si densitatea patrimoniului Art Nouveau, au peste 50 de cladiri inscrise.
Postat 28 August 2021, 18:47 de User anonimizat
@unu
nu ai inteles sau nu vrei sa intelegi, nu e vorba de valoarea estetica ci de cea istorica. de exemplu, casa turceasca, inceput de sec XVIII, ti se pare ca are o valoare estetica? cocioabe au devenit, din dezinteres…
Postat 28 August 2021, 18:34 de User anonimizat
Proprietarul a vrut o casă mare și nouă pentru el? Nici vorbă!
E o afacere imobiliară obișnuită. Problema e că la numărul viitor de consumatori din noul imobil, apa o să ajungă din rețea cu pompa la mansardă, iar canalizarea va fi veșnic plină de rakat. Urbanistul șef nu știe că pe str. Roman Ciorogariu se cam înghesuie infrastructura, iar nevoile sunt mai mari decât oferta publică. De unde să știe, dacă-i pus de Bolojan și ținut pe post de marionetă de Birta?
Postat 28 August 2021, 18:00 de KP
Dreptul proprietarului
In plus e vorba de proprietarul care detine imobilul doreste sa reconstruiasca, si are dreptul sa isi valorifice proprietatea.
Postat 28 August 2021, 17:32 de unu
Eh, nu e ca si cum nu s-ar renova palate in centrul istoric
Ai vazut poza nr 3 cu cladirea existenta? Aia nu o declara UNESCO nimic altceva decat cocioaba. R veche dar fara valoare arhitecturala. Protejam un palat frumos ornamentat, sau intr-un stil aparte, dar nu orice cocioaba
Postat 28 August 2021, 17:06 de unu
ce explicatie elaborata
Liverpool-ul tocmai si-a pierdut statutul UNESCO pentru astfel de interventii. ce-i drept ca acolo astfel de cladiri erau valorificate, nu lasate in paragina prada dezvoltatorilor imobiliari. dom’ arhitect sef, nu esteticul conteaza uneori, ci istoricul, avem din ce in ce mai putine cladiri vechi, sec.XIX, nu mai vorbesc de XVIII. macar stim o treaba, nu vom pupa niciodata o recunoastere serioasa, gen UNESCO, ne multumim cu cele platite.
Postat 28 August 2021, 11:51 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON