URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iulie 2021, 19:14

O nouă captură masivă de deşeuri în vama Borş: Peste 33 tone de deşeuri textile şi aparate de cafea, oprite la intrarea în ţară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O nouă captură de proporţii de deşeuri a fost oprită, în acest sfârşit de săptămână, în punctul de trecere a frontierei prin Borş.

De data aceasta este vorba despre trei TIR-uri, încărcate cu 33.800 kilograme de deşeuri textile şi aparate uzate de cafea, pentru care şoferii nu deţineau documentele necesare pentru transferul de deşeuri.

Conform unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, două dintre camioane au fost oprite vineri, pe sensul de intrare în ţară.

La controlul specific asupra a două automarfare, conduse de doi cetăţeni români, în vârstă de 34, respectiv 49 de ani, poliţiştii de frontieră au descoperit că aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din textile pentru societăţi din judeţele Alba şi Prahova. Atât doar că nu aveau voie să intre în România.

"În urma analizei documentelor prezentate la control, cu sprijinul reprezentanţilor Gărzii de Mediu, s-a constatat faptul că încărcătura din cele două mijloace de transport nu îndeplineşte condiţiile legale de intrare pe teritoriul ţării, cei doi şoferi neavând documentaţia necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, în cele două vehicule se aflau 29.600 kilograme de deşeuri textile", arată ITPF.

Un alt transport a fost oprit în cursul zilei de sâmbătă, în acelaşi loc.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi punct de frontieră au efectuat controlul asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 41 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, aparate de cafea uzate, pentru o societate din Hunedoara. Şi în acest caz, pentru cele 4.200 kilograme de deşeuri s-a stabilit că şoferul nu a prezentat  documentaţia necesară prevăzută de lege pentru un astfel de transfer", mai explică informarea.

În toate cele trei cazuri, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a mărfurilor transportate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON