URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Iulie 2021, 17:11

O medalie de bronz şi alte două clasări fruntaşe pentru spadasinii LPS Bihorul la Naţionalele de copii (FOTO)

O medalie de bronz şi alte două clasări fruntaşe pentru spadasinii LPS Bihorul la Naţionalele de copii (FOTO) Cel mai bun rezultat, din partea LSP Bihorul, l-a avut spadasinul Gabriel Popa, care s-a clasat pe locul 3 la U13
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportivii de la LPS Bihorul Oradea au reuşit să obţină o medalie de bronz şi două clasări între primele opt poziţii la întrecerile Campionatul Naţional de Scrimă pentru Copii, competiţie care s-a desfăşurat în perioada 28 - 30 iunie la Sala Floreasca de la Bucureşti.

Antrenorul Andrei Timoce a participat cu un total de 19 sportivi, la patru dintre cele şase probe de spadă, iar cel mai bun rezultat l-a obţinut Gabriel Popa, locul 3 şi, implicit, medalia de bronz, în cadrul categoriei U13 masculin.

Poziţii fruntaşe, dar în afara podiumului, le-au mai obţinut şi Andrei Raţ Tarţia, locul 5 la aceaşi categorie U13 masculin, şi Ana Muntean, situată pe locul al 6-lea, la categoria U13 feminin.

La U13 masculin au participat 47 de spadasini de la 15 cluburi, iar în semifinale au ajuns patru sportivi din tot atâtea oraşe ale ţării.

Astfel, pentru medalia de aur s-au luptat un bucureştean (Alexandru Dina), un constănţean (Eduard Doicaru), un craiovean (Sebastian Toma) şi un orădean (Gabriel Popa).

Câştig de cauză a avut, în cele din urmă, tânărul reprezentant al şcolii craiovene de scrimă Sebastian Toma (LPS Craiova), care l-a întrecut în ultimul act pe Alexandru Dina (CS UNEFS Bucureşti) cu 10-8. Medaliile de bronz au fost obţinute de Eduard Doicaru (CS Farul Constanţa) şi Gabriel Popa (LPS Oradea).

Tot la U13 masculin, Dragoş Barbur a ocupat locul 10, iar Mihnea Tămăşan, poziţia a 14-a.

În concursul feminin de la categoria de vârstă 12-13 ani, care a adunat la start 61 de spadasine de la 15 cluburi, Ana Muntean a ocupat locul 6, într-o competiţie dominată de bucureştence şi, în special, de sportivele legitimate la CSŞ Steaua.

Câştigătoare a fost stelista Natalia Constantin, care a reuşit să treacă în semifinale de colega sa de club, Melissa Tuta, cu 10-5, pentru ca în ultimul act să dispună cu 10-3 de o altă componentă a roş-albaştrilor, Daria Yousoufian. Medaliile de bronz au revenit Melissei Tuta (CSŞ Steaua) şi Dianei Avramescu (CSŞ Quarto Bucureşti).

Orădeanca Ana Muntean s-a oprit în sferturile de finală, ratând podiumul la o tuşă, scor 9-10, în faţa Melissei Tuta.

La aceeaşi categorie, Mara Mazilescu, de la LPS Bihorul, a ocupat locul 9.

La categoria 10-11 ani, de la LPS Bihorul cel mai bine s-a situat Elena Tămăşan, pe poziţia a 14-a, în timp ce Ana Moca a terminat pe locul 20.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON