În timp ce procesul privind fraudarea concursului directorilor de școli din toamna anului 2021 abia va începe la Tribunalul Bihor, fosta directoare a Casei Corpului Didactic, Mioara Țigan, cea acuzată că a modificat lucrarea candidatului Sorin Cuc astfel încât acesta să promoveze examenul, a înregistrat o altă victorie în justiție.
Înalta Curte de Casație și Justiție i-a dat definitiv dreptate femeii într-un proces în care a cerut anularea evaluării pe care Ministerul Educației i-a făcut-o în 2022, când, în baza activității directoriale din anul precedent, n-a mai notat-o cu calificativul „foarte bine”, cu care era obișnuită, ci doar cu „bine”.
Profesoara s-a plâns că notarea a fost influențată de mediatizarea scandalului în care era implicată și în care se pretinde nevinovată.
În replică, Ministerul a arătat că a fost evaluată după merite, nu după articolele din presă, și că n-a făcut chiar tot ce ținea de ea, ca directoare, iar calificativul oricum nu i-a influențat cu nimic cariera sau salariul.
Invocând totuși procedura de evaluare și pe cea de soluționare a contestației, judecătorii i-au dat dreptate lui Țigan, astfel că raportul a fost anulat, cu tot cu calificativ, iar Ministerul trebuie să-i facă altă evaluare și, bineînțeles, să-i plătească avocații.
Miza nu este decât una personală, pentru că profesoara, de fapt, nu mai ocupă nicio funcție în învățământ. Dar, indiferent ce se va întâmpla în dosarul penal în care e inculpată, se va putea lăuda că a fost o directoare foarte bună.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.