URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 August 2024, 17:18

O fată de 15 ani a fost răpită din Huedin și adusă la Oradea: Făptașii au fost reținuți. Voiau să-i prezinte un tânăr

O fată de 15 ani a fost răpită din Huedin și adusă la Oradea: Făptașii au fost reținuți. Voiau să-i prezinte un tânăr (foto: generic)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii din Cluj şi din Bihor au fost în alertă vineri după amiaza, după ce familia unei adolescente de 15 ani a reclamat că fata ar fi fost răpită dintr-un supermarket din Huedin, informează News.ro și Adevarul.ro.

Adolescenta a fost adusă de trei adulți, doi bărbați și o femeie, la Oradea, unde aceștia ar fi vrut să-i prezinte un băiat de 15 ani, în speranța că cei doi vor avea o relație, spun surse judiciare citate de cele două portaluri de știri.

Poliția Cluj a transmis un comunicat pe marginea cazului, arătând că trei adulți au fost reținuți pentru lipsire de libertate. 

„În fapt, la data de 2 august a.c., în jurul orei 16.15, poliţiştii au fost sesizaţi, prin apel 112, despre faptul că o minoră, de 15 ani, ar fi fost introdusă într-un autovehicul, împotriva voinţei sale, de către persoane necunoscute şi dusă într-o direcţie necunoscută. Ca urmare a apelului, la nivelul Poliţiei oraşului Huedin şi al Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin s-a format o echipă complexă, fiind demarate cu celeritate activităţi investigativ-operative pentru depistarea minorei şi luarea măsurilor legale. Astfel, s-a acţionat cu sprijinul efectivelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Poliţia municipiului Oradea, context în care minora a fost depistată în jurul orei 17.45, în prezenţa a trei adulţi”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

În aceeași informare se precizează că „cele trei persoane, respectiv doi bărbaţi de 37 şi 21 de ani şi o femeie de 26 de ani, s-ar fi deplasat cu autoturismul în zona unui centru comercial din oraşul Huedin unde se afla minora de 15 ani, alături de o prietenă, iar femeia de 26 de ani, pe care minora o cunoştea, ar fi determinat-o să se urce în autoturism fără a-i spune în mod cert direcţia de deplasare”.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că adolescenta de 15 ani era cu o prietenă, majoră, iar aceasta a observat cum femeia a determinat-o pe fată să urce în autoturism. Fata de 18 ani a anunțat apoi familia adolescentei. Primele date din anchetă arată că cei trei adulţi voiau să o ducă pe fată spre Oradea, unde o aştepta un tânăr de 15 ani pe care cei trei voiau ca fata să îl cunoască, pentru a avea o relaţie, notează News.ro. 

Site-ul local InfoHuedin.ro dă mai multe detalii despre caz, precizând că, de fapt, femeia care a determinat-o pe adolescentă să urce în mașină este mătușa acesteia din urmă. Femeia ar fi vrut, potrivit aceleiași surse, să o „combine” pe fată cu băiatul de 15 ani al unuia dintre bărbații din mașină. 

Ei au fost opriți prompt de polițiștii din Oradea, pe Calea Clujului, arată aceeași sursă. 

Cei trei adulți care au luat-o pe fată în mașină vor fi prezentanți magistraților pentru dispunerea de măsuri preventive. Ei sunt acuzați că au comis infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Importam...
...neamuri de vita nobila din Huedin? Sa mai zica cineva ca valoarea nu vine dinspre Cluj.
Postat 04 August 2024, 10:49 de Musti
Sa ne spună PROPAGANDA
Ca Oradea nu e oraș sigur :::::)))))
Postat 04 August 2024, 00:37 de Sandu2100
Cra cra cra
Da , stim cum sta treaba , cra cra cra de Huedin , Avelo bahtalo !
Postat 03 August 2024, 21:53 de Mare_blue17
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON