URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Iulie 2021, 10:13

O comunitate responsabilă!

O comunitate responsabilă! (foto: Ecolect Bihor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Iunie - Luna curăţeniei în judeţul Bihor" a fost o campanie desfăşurată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group (formată din toate cele 101 primării din judeţul Bihor şi care are rolul de a implementa Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor - SMID) şi Consiliul Judeţean, pentru a aduce comunitatea bihoreană în jurul unei probleme comune: curăţenia "casei" pe care o avem dincolo de poartă, străzile, văile, apele şi munţii unde ne petrecem mare parte din viaţă.

Împreună cu 44 de parteneri, biserici, unităţi de învăţământ, ONG-uri de mediu şi mediul de afaceri, am organizat două concursuri: "Campionatul Bihorean al Curăţeniei", o competiţie între cele 100 de primării din judeţ, cu premii constând în finanţarea unor proiecte locale prietenoase cu mediul şi în beneficiul copiilor, şi "EcoProvocarea", adresat elevilor din clasele primare şi gimnaziale. Nu întâmplător, ambele concursuri i-a pus în centru pe copii, pentru că ei sunt cei care vor construi, cu ajutorul nostru, comunităţi responsabile faţă de mediu.

Dincolo de cele 18 primării câştigătoare şi cei 12 elevi premiaţi, cred că am câştigat cu toţii prin modul hotărât cu care s-a implicat în această problematică întreaga comunitate bihoreană. 

De-a lungul întregii luni, au fost organizate peste 200 de acţiuni de igienizare. În urma lor, am rămas nu doar cu un judeţ mai curat, ci am înţeles că problema curăţeniei este a fiecăruia dintre noi şi, totodată, a comunităţii din care facem parte. 

Mulţumesc tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestui eveniment: primării, biserici, Inspectoratului Şcolar Judeţean, mediul de afaceri, voluntarilor, organizaţiilor neguvernamentale, mass-media şi cetăţenilor responsabili. Urmează alte campanii care să ne aducă împreună!

Îmi doresc ca în viitorul nu prea îndepărtat să nu mai fie nevoie să vorbim de o lună a curăţeniei sau de săptămâna curăţeniei, ci să declarăm fiecare an ca fiind un an al curăţeniei.

Mircea Mălan
Vicepreşedinte 
Consiliul Judeţean Bihor


Vocea străzii

Ce părere aveţi despre Campionatul judeţean al curăţeniei? Ar trebui reluată competiţia?

Populaţia este needucată, aşa că vor fi gunoaie de cules în fiecare an, dar nu cred că ar trebui să ne mulţumim cu această soluţie.
Carol

Felicitări voluntarilor, ţine de noi ca judeţul să fie mai frumos. Cred că un loc curat îi descurajează pe cei care ar vrea să arunce gunoaie.
Nicoleta 

Era mai bine dacă erau premiate comunele şi oraşele unde s-au găsit mai puţine gunoaie, acelea meritau mai mult să câştige.
Octavian Mărcusiu

Degeaba adună voluntarii gunoaie, dacă avem şoferi care aruncă flacoane, cutii, chiştoace pe geam. Ar trebui să faceţi educaţie. 
Istvan

Azi faci curat, mâine e mizeria la loc. Mai bine ar pune deţinuţii la muncă prin tot judeţul, în fiecare zi, decât să scoată voluntarii.
Anonim

Nu sunt de-acord ca profesorii să pună elevii să adune gunoaiele aruncate de oamenii fără bun-simţ. Să iasă asistaţii social la curăţenie.
Cătălina

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Spuse Cătălina:
"Nu sunt de-acord ca profesorii să pună elevii să adune gunoaiele aruncate de oamenii fără bun-simţ. Să iasă asistaţii social la curăţenie. Cătălina" Doamna Cătălina dacă te uiți prin pădure și pe Crișuri vei vedea că oameni cu bani, " educați" aruncă gunoaie. Nu e problema doar a asistaților sociali, ci a tuturor. Trebuie să învățăm respectul pentru natură. Așa cum îți respecți corpul, trebuie să respectăm și mediul, dacă vrem să ne mai bucuram de el.
Postat 21 Iulie 2021, 17:30 de Valcov
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON