URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 August 2022, 17:11

O companie aeriană nouă, Air Connect, anunță că va lega Oradea de Constanța, din iunie 2023 

O companie aeriană nouă, Air Connect, anunță că va lega Oradea de Constanța, din iunie 2023  (foto: Facebook, Air Connect)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Air Connect, o companie aeriană românească lansată recent, a anunțat că va opera pe mai multe aeroporturi din țară, inclusiv de la Oradea, oraș pe care ar urma să-l conecteze, din vara anului 2023, cu Constanța. Biletele au fost puse în vânzare pe website-ul companiei. 

Reprezentanții Air Connect au anunțat mai multe rute regionale și au anunțat că zborurile vor fi operate cu o aeronavă de tip ATR72-600, cu 68 de locuri. O a doua aeronavă ar urma să ajungă în posesia operatorului în luna august a acestui an, scrie G4Media.ro. 

Zborul Oradea - Constanța ar urma să fie lansat pe 23 iunie 2023. Conform datelor din sistemul de rezervări al companiei, cei care ar cumpăra acum un bilet dus-întors Oradea - Constanța, pentru perioada 2 – 9 iulie 2023, ar plăti 125 de euro. 

Nici Aeroportul Oradea, nici Consiliul Județean Bihor nu au anunțat deocamdată ruta de Constanța, care ar urma să fie operată de Air Connect. 

Conform datelor publicate de Air Connect, noul operator aerian va mai zbura de la București la Baia Mare, Budapesta, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș; de la Constanța la Cluj, Oradea, Suceava și Timișoara, respectiv de la Cluj la Budapesta. 

Directorul general al Air Connect este Tudor Constantinescu, fost director comercial la Blue Air și AnimaWings. Compania aeriană are mai mulți acționari și administratori, printre care și tur-operatorul Karpaten.  

Pe de altă parte, în vara anului trecut, președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, și primarul Oradiei, Florin Birta, anunțau că orașul își va face propria compania aeriană, care să asigure legătura cu capitala, dar și cu destinații externe importante. Ulterior, s-a decis că Air Oradea, căci așa a fost botezată compania, va închiria aeronavele și echipajele care să efectueze zborurile. De atunci, însă, autoritățile nu au mai prezentat nicio informație referitoare la operatorul aerian.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Air Oradea ...
... a fost un proiect mort din start, gândit de niște mâncători de bani publici pentru contribuabilii fraieri care au crezut că zburatul e pentru orice șoarece ce scoate coada la vedere.
Postat 28 August 2022, 10:19 de KP
Malaga si Lyon, mai bine decat Constanta!
in loc de ruta de constanta, mai bine ar fi doua zboruri saptamanale spre Malaga si Lyon! hotia litoralului si jegul de acolo trebuie evitate!
Postat 27 August 2022, 21:34 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON