URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 26 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bihorul nu stă grozav cu conectivitatea. Autostrada zace în nelucrare de 20 de ani și, deși tronsoanele din județ sunt licitate și atribuite, încă nu s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, pentru că Guvernul nu mai are nicio lețcaie.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 August 2021, 20:10

O altă tragedie în Bihor: Un copil de 8 ani, înecat în piscina unei pensiuni din Remeţi

O altă tragedie în Bihor: Un copil de 8 ani, înecat în piscina unei pensiuni din Remeţi sursa foto: Getty Images
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ziua de duminică a fost una neagră în Bihor, în care apele au luat tribut vieţi omeneşti. Un copil de doar 8 anişori a murit, după ce s-a înecat în piscina unei pensiuni din comuna Remeţi.

Deocamdată, nu se ştie cum anume s-a produs această tragedie. Cert este că martori care l-au văzut pe copil înecându-se l-au scos la suprafaţă şi au început manevrele de resuscitare, până când la faţa locului au ajuns salvatorii profesionişti.

Potrivit dr. Liciniu Venter, şeful Ambulanţei Bihor, un echipaj de la Bratca a intervenit de urgenţă şi a continuat aceste manevre, iar apoi la locul tragediei a ajuns şi un echipaj SMURD, cu elicopterul, de la Jibou.

Din nefericire, după cum a confirmat şi maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, salvarea copilului nu a mai fost posibilă, iar medicii nu au putut decât să-i declare decesul.

Tot duminică, un tânăr de 20 de ani a murit înecat în apele Crişului Repede, în Oradea, mai jos de magazinul Kaufland de pe Borşului. De asemenea, în această săptămână alte două persoane au murit înecate în Bihor: un bărbat de 34 de ani, care a căzut dintr-o barcă în Lacul Vida din Dobreşti, şi un copil de 14 ani, care a ajuns în apa Crişului Repede în Oradea, zona Sovata.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9733 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON