URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 08 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă i-ai întreba pe orădeni ce și-ar dori cel mai mult pentru starea lor de bine, pe primele locuri sigur nu ar fi pasajele sau renovarea clădirilor istorice. Nici măcar terminalul cargo sau cel intermodal. Ca să nu mai spun că nici apariția unor noi firme nu provoacă prea mare entuziasm printre concetățeni. În schimb, la unison și-ar dori ca toate blocurile să fie cât mai repede izolate termic...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La începutul lunii iunie a intrat în vigoare o lege care modifică legislația penală în materia sancțiunilor rutiere. În concret, prin Legea nr. 172/2024 a fost modificat Codul penal sub mai multe aspecte privind infracțiunile rutiere și consecințele pe care o condamnare le produce cu privire la dreptul de a conduce autovehicule.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
05 Iulie 2024, 08:01

O adolescentă de 14 ani din Oradea, dată dispărută de familie, era cu iubitul cu 30 ani mai în vârstă! Bărbatul a fost arestat pentru viol

O adolescentă de 14 ani din Oradea, dată dispărută de familie, era cu iubitul cu 30 ani mai în vârstă! Bărbatul a fost arestat pentru viol foto:generic INQUAM Photos Cornel Putan
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat în vârstă de 44 ani din Bihor a fost arestat preventiv pentru viol, după ce s-a descoperit că avea o relaţie cu o copilă de 14 ani, care a fugit de acasă şi a fost dată dispărută de părinţi. 

Bărbatul, care se numeşte Cristian Dănuţ Rus, a fost reţinut miercuri de poliţiştii orădeni, în urma cercetărilor pornite pentru găsirea adolescentei fugite de acasă şi date dispărute de familie. 

În timpul verificărilor s-a descoperit că fata avea o relaţie cu bărbatul de 44 ani, cu care a stat ascunsă o vreme într-un sat din Biihor, iar apoi ambii s-au mutat într-un apartament deţinut de rude ale individului, în Oradea. 

Aici au fost găsiţi, miercuri, cei doi, iar în timpul audierilor care au urmat, Rus a admis că a întreţinut în mai multe rânduri raporturi sexuale cu adolescenta, susţinând că se iubesc şi că nu ar fi forţat-o.

Însă, potrivit legii, "raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise de un major cu un minor care nu a împlinit 16 ani se pedepsesc cu închisoarea de la 7 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi". Ca atare, bărbatul a fost reţinut şi, în aceeaşi zi de miercuri, a fost prezentat în faţa judecătorului de drepturi cu propunere de arestare preventivă. 

Instanţa a admis propunerea anchetatorilor. „Dispune arestarea preventivă a inculpatului cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de viol săvârşit asupra minorului, pe o perioadă de 30 de zile", scrie pe portalul instanţei, precizându-se că bărbatul a cerut, prin apărător, „luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu”, solicitare care i-a fost respinsă. 

Soluţia pronunţată de Judecătoria Oradea nu este definitivă. Ea a fost contestată, deja, de Rus, iar verdictul final îl va pronunţa Curtea de Apel Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5975 RON
  • 1 EUR = 4.9773 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON