URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Martie 2024, 00:00

Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit! Noi acuzații pentru Grivei, adăpostul unde câinii mor pe capete

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luni, 18 martie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:

Malpraxis la Grivei!

Acuzații de malpraxis la Grivei, unde un câine sănătos și recent adoptat a murit de îndată ce a ieșit pe poarta adăpostului.

Bichonul tânăr și recent sterilizat n-a mai apucat să ajungă la noua lui familie, murind după ce a fost sedat de angajații adăpostului, care au încălcat regulamentul ADP Oradea, efectuând o procedură medicală în absența veterinarului.

Femeia este convinsă că animalul a fost sedat cu un medicament prea puternic pentru inima lui.

Procuror meditator

Prins de BIHOREANUL la întâlniri nocturne cu o tânără poliţistă şi acuzat de mai multe abuzuri, șeful Parchetului Beiuş, Cosmin Pantea, a fost „albit” de Inspecția Judiciară.

După un simulacru de anchetă făcută cu „mâna” unui poliţist, magistratul a scăpat de cercetarea disciplinară, inspectorii susţinând că o „medita” pe polițistă noaptea în sediul Parchetului pentru admiterea în magistratură, iar că abuzurile de care l-au acuzat alți polițiști sunt simple... supoziţii.

Milițian cu cazier

Garcea de Bihor, polițistul din Aușeu care a bătut un sătean pentru că reclamase transporturi nelegale de balast, are încă un dosar penal pentru agresarea unui cetățean.

Florin Ianc este cercetat de Parchetul Bihor fiindcă, împreună cu omologul său din Măgești, Marian Lup, i-a rupt mâna unui bărbat de la care voia să obțină mărturisirea că ar fi furat lemne, dar căruia în final i-a dat drumul, fără nicio anchetă, după intervenția unui amic, fost polițist.

Sanyi Neguş e liber!

Lumea interlopă din Oradea fierbe. Tribunalul Mehedinţi a dispus, marţea trecută, eliberarea condiţionată a şefului clanului Neguş, Markovics Sándor, alias Sanyi Neguş, după aproape 16 ani executaţi din pedeapsa de 20 de ani şi 4 luni pe care a încasat-o, în Italia, după o răfuială cu proxeneţi albanezi din zona Brescia, soldată cu moartea unei persoane.

Parcări, extremă urgență!

Șantierele din zona Spitalului Județean au redus la mai puțin de 100 numărul locurilor de parcare, într-o zonă deja aglomerată, cu mii de mașini în fiecare zi.

În timp ce locuitorii zonei reclamă autorităților că șoferii își lasă mașinile pe trotuare, la intrările în curți sau pe spațiile verzi, un întreprinzător a profitat de situație încropind o parcare privată, ceea ce îi nemulțumește pe vecini.

Inginer de stele

O tânără din Bihor se numără printre puținii români dintr-o întreprindere care produce sateliți sub supravegherea Agenției Spațiale Europene.

Andreea Burlou este inginer la compania Deimos Space Romania, unde veghează ca, atunci când un satelit își încheie misiunea în jurul Pământului, bucățile rezultate din dezintegrarea lui să aterizeze în siguranță, fără să producă pagube.

Ziarele Bihorului comunist

După 1944, presa din Bihor, ca în toată țara, a intrat în slujba Partidului Comunist, fiind transformată din „câinele de pază al democrației” în instrument de propagandă.

Până la Revoluția din decembrie 1989, în județ au fost editate doar două ziare, cotidienele Crișana și Fáklya, ambele urmărite atent de Cenzură, analizate, lăudate și criticate de către autoritățile locale, dar departe de ceea ce și-ar fi dorit publicul larg. O filă importantă din istoria locurilor!

Înapoi în natură

Reîncepe sezonul drumețiilor în natură, cățărărilor pe trasee de via ferrata și al turelor de rafting.

În Bihor, oferta activităților de aventură în aer liber este bogată, cuprinzând ture pe stânci prevăzute cu poduri indiene, dar și aventuri în bărci, în apele Crișului Repede.

OPINII

Mircea Chirilă: Parcurile care ne dezbină

De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!

Adrian Criș: Baiurile noastre și problemele UE

Parlamentul European a adoptat săptămâna trecută o Directivă pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a consumurilor de energie, ce impune închiderea centralelor termice pe combustibili fosili până în 2040 și eliminarea completă din 2025 - de anul viitor! - a subvențiilor pe care autoritățile le acordă populației. În ipoteza în care acest lucru - Doamne, ferește! - s-ar întâmpla, România ar deveni una dintre victimele cel mai crunt lovite.

PREMIILE LUI BIHOREL

La grătare, nu la votare: De ce se codește primarul din Paleu să facă noi secții de vot; Comisarul general al Gărzii de Mediu a venit în control la TIR-urile cu deșeuri din Vama Borș II; Primăria Oradea omite să pună camere video unde e mai mare nevoie; Ordonanța privind „taxa de lux” e vorbă-n vânt, pentru că nu poate fi aplicată; Gunoaie pe datorie: Supărare mare pentru prețul deșeurilor din Maramureș care ajung la groapa din Bihor; Gaţu, divorţ cu scântei: Fosta vedetă a handbalului românesc, prins de nevastă cu o „menajeră”...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Mor cainii
Mor academicienii, savantii, artistii, geniile, eroii... De ce n-ar muri si cainii??!!
Postat 18 Martie 2024, 19:51 de AnaConda
Malpraxis la Grivei!
Oamenii astia nu se invata. Ar trebui reorganizat adapostul cu alti angajati si alte proceduri. Am aflat ca trebuie stranse 10k semnaturi ca autoritatile sa finanteze corect din bani publici activitatea. Ma surprinde ca nu o faceau deja din moment ce 'angajatii' sunt ai lor. Va rog pe toti cei care intalniti voluntari cu petitia respectiva sa o semnati daca va pasa de animalele care ajung acolo. De asemenea i-i rog pe initiatorii petitiei sa o completeze sau sa mai initieze una cu demisiile celor de acolo. Rog si PMO sa ne arate la bugetul viitor sumele intregi corect alocate pt adapost. Nu doar bugete votate pe repede-inainte. Investitii de miliarde de EU si nu sunt in stare sa intretina cum trebuie un adapost de animale. Rusine. E normal ca un oras care nu vrea animale fara stapan pe strada sa prevada in buget toate serviciile astea care tin de la recuperarea de pe strazi pana la adoptarea/eutanasierea animalului, la standarde corespunzatoare. Spuneti odata cat costa conditii si oameni calumea sa stim si noi cat e cheltuiala. In alt articol dl. Malan se infoaie cu 'luna curateniei' pe strazi in timp ce in judet adevaratele gunoaie - haldele de gunoaie si deseuri periculoase- stau neecologizate si platim amenzi pt ele. Ce e cu ipocrizia asta?
Postat 18 Martie 2024, 11:20 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON