URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.

Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit: Investitori americani propun un proiect ambițios și intrigant într-o comună din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luni, 13 mai, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:

Vin americanii?

Investitori americani propun un proiect ambițios și intrigant într-o comună din Bihor: o exploatare de magneziu unică în UE, care să reducă dependența de China și Rusia.

Chiar dacă în spatele companiei Verde Magnesium SRL stă un fost ministru al energiei din SUA și un fost director al companiei Audi, planurile de a transforma calcarul de brucit din Budureasa în magneziu sunt privite cu scepticism în comuna bihoreană, unde oamenii au mai văzut o afacere similară lansată cu avânt și eșuată.

Ciprian Mega: „Vinovatul pentru război nu este la Kremlin”

Preotul-regizor orădean Ciprian Mega a generat controverse aprinse în România după ce a participat la sfârșitul lunii aprilie, alături de echipa filmului „21 de rubini”, la festivalul de film al țărilor BRISC de la Moscova.

Poziția orădeanului care a devenit printre puținii români primiți la Kremlin de președintele Vladimir Putin după declanșarea invaziei în Ucraina a născut numeroase întrebări, atât în România cât și în Rusia. BIHOREANUL a încercat să găsească răspunsuri...

Onorariu cu bucluc

Un lichidator judiciar a fost trimis în judecată pentru tentativă la înşelăciune, fals informatic şi fals în declaraţii.

Fost șef adjunct al defunctei Gărzi Financiare Bihor, acum practician în insolvenţa societăţilor comerciale, Gheorghe Gaja e acuzat că a măsluit o hotărâre judecătorească pentru a-și recupera onorariul pentru lichidarea unei firme falimentare. BIHOREANUL vă prezintă povestea, în exclusivitate.

Banii Oradiei

Perioada de după integrarea Oradiei în Regatul Român a fost în mod evident una de adaptare, peste ea suprapunându-se și o criză economică aproape permanentă în anii 1920.

A urmat crahul mondial, resimțit și aici, iar anii 1930 au adus o oarecare dezvoltare locală. Desele schimbări de primari și de Consiliu Local au îngreunat administrarea orașului, finanțele fiind o chestiune spinoasă discutată anual.

În pline dezbateri electorale pe marginea alegerilor locale, BIHOREANUL vă arată cum s-a descurcat executivul orădean cu banii în acei ani.

OPINII

Mircea Chirilă: În Podgoria începe nebunia?

Formidabil cum știu administratorii acestui județ să-și bată singuri cuie în talpă! Au denumit pompos șoseaua de lângă calea ferată Drum Expres, deși e de fapt o arteră care ușurează circulația celor care locuiesc pe dealuri. Avem Inel Metropolitan de Sud, și acela contestat la Cheriu, dar de fapt e un drum cu o bandă pe sens, care mai ușurează traficul în zonă.

Adrian Criș: Campanie cu măști

Pe cât de lung pomelnicul, pe tot atât de inutil, căci campania care nu se vede în stradă se duce ca un război pe internet, sub semnul fake-ului și hate-ului, iar alegătorul nu se mai cumpără cu zahăr și făină, ci updatat: își primește plata după ce-i arată politrucului poza cu buletinul de vot făcută cu smartphone-ul în cabina de votare.

PREMIILE LUI BIHOREL

Most wanted: UDMR a publicat o listă cu „dușmanii maghiarilor”; Fosta adjunctă de la ITM Bihor a rămas amendată, după ce a criticat ținuta procurorului DNA; Băgați în ședință: Noua conducere a SC Turism Felix a început... să facă valuri; Stăpânul inelului: De ce l-au cocoțat pe Avram Iancu pe piciorul viitorului viaduct de la Băile Felix? Greu cu femeile: A fost campionat de baschet feminin, dar au pus pe afiș un bărbat de culoare! Prins cu minciuna: Cum a încercat un orădean să îi „aburească” pe judecători pentru a-și recupera permisul...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Cum să nu ..
Sigur că da. Din toată lumea asta nu există brucit numai la Budureasa. Probabil ceva spălări de bani. La poalele stațiunii Stâna de Vale oricum distrusă de frații Micula mai vor să vină și alți deștepți să o distrugă suplimentar. Presupun că morile de măcinat, exploziile constante, praful și poluarea fonică și vizuală a basculantelor care se vor tot plimba vor ajuta mult întreprinzătorii locali și turismul local. Nu știu cum se face că în Elveția și alte țări șmechere unde pică muntele pe ei, ei săracii nu au nici i resursă. Trebuia mutată poluarea in țările mai fraiere sau care e treaba? Din stațiunea cea mai ozonificată din Romania, Stână de Vale va ajunge cea mai evitată. Sterilul unde credeți că se va depozita dacă nu peste tot prin zonă. Dar poate se bagă Miculestii pe fir și n-o mai fi nimică până la urmă. N-ar fi rău.
Postat 13 Mai 2024, 23:20 de georgemarian
Reducerea dependenței de Rusia și China ca bazaconie româno-americană. .
Tu, român ajuns la putere prin grija partidului care te-a dresat, nu ești în stare să-ți exploatezi resursele, ca să faci profit și să vinzi surplusul obținut altora. Mai bine te apleci și pupi talpa urmașilor unor calici ce s-au îmbogățit prin speculații, reducând independența SUA față de cei ce nu se mai lasă călcați în picioare. Vai de steaua voastră, neterminaților de la PSD și PNL.
Postat 13 Mai 2024, 08:19 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON