URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Martie 2024, 00:00

Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit! A îndrăznit să reclame transporturi nelegale și s-a trezit bătut de polițiști

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luni, 4 martie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:

Milițian la 112

Un bihorean care a îndrăznit să reclame la 112 transporturi nelegale de balast s-a trezit bătut, încătușat și amendat de șeful Postului de Poliție din Aușeu.

Agentul șef adjunct Florin Ianc, despre care există suspiciuni că protejează asemenea transporturi, a „descins” la poarta reclamantului și, deși îl cunoștea, l-a somat să se legitimeze, l-a amenințat că-l încătușează și a și făcut-o, după ce l-a umplut de lovituri.

Poliția Bihor susține că agresivă a fost... victima, în ciuda imaginilor filmate care arată că „oamenii legii” veniseră chitiți să o sancționeze pentru „apelare falsă” la 112. BIHOREANUL solicită o anchetă obiectivă!

Muncitori de împrumut

Companiile multinaționale din parcurile industriale ale Oradiei au adoptat o nouă „modă” pe piața forței de muncă: leasingul de personal, adică recrutarea temporară a unor angajați care, de fapt, lucrează pentru agenții intermediare.

Metoda este avantajoasă pentru firme, deoarece își asigură personalul necesar în perioadele cu multe comenzi și le scutește de bătăi de cap când nu mai au ce să le dea de lucru. Tocmai din acest motiv, leasingul de personal este dezavantajos pentru muncitori, deoarece firmele îi dau afară mult mai ușor și nu au dreptul la indemnizații de șomaj.

Cămătar în robă

Dosar exploziv trimis în judecată de Parchetul Curţii de Apel Oradea, după o anchetă a BIHOREANULUI: printre inculpaţi se află un avocat, un notar şi doi interlopi notorii.

Mafia imobiliară condusă de avocatul salontan Sallak István, în cârdăşie cu secretara sa, Mariţa Benea, cu notarul Szász Dénes şi cu doi escroci fără scrupule, Farkas Alexandru şi Farkas Lóránd, a lăsat fără case cel puţin 12 oameni, prin cămătărie, şantaje şi înşelăciuni.

Micul luptător

Micuțul Noel, băiatul care în 2020 a primit un tratament de 2,1 milioane dolari pentru amiotrofie spinală, se recuperează și încearcă să meargă singur.

Acum în vârstă de 4 ani și jumătate, copilul a evoluat constant, astfel că în prezent înoată, vorbește, se joacă și merge la grădiniță, însoțit de mama sa care îl ajută să se deplaseze cu ajutorul unui scaun rulant.

Casa spectacolelor

În această lună ar putea începe construcția centrului cultural multifuncțional din Oradea. Clădirea cu un design modern, ales printr-un concurs internațional, va avea o sală principală cu peste 1.000 de locuri, menită să găzduiască diferite concerte și spectacole, două săli mai mici, precum și un restaurant.

OPINII

Mircea Chirilă: La Școala Profesională sau la Universitate?

La cum arată rezultatele de la evaluarea națională, unde un sfert dintre elevi sunt „clei” la română și mai mult de jumătate nu știu nici măcar aritmetica elementară, e clar că destinul poporului nostru este la lopată și bidinea. Sigur că o mică parte dintre analfabeții funcțional și funcționari se pot salva intrând în politică, numai că acolo, pe lângă că trebuie să fii prostovan, e nevoie să fii și canalie.

Adrian Criș: Milițienii din Poliție

Am încercat să aflu de la tablagiul de Aușeu ce i-a justificat supra-reacția, excesul de forță (chiar așa, dacă omul nu ieșea la poartă, i-ar fi spart ușa și tăbăra peste el în casă?). În fond, știa „datele” săteanului și, dacă ar fi vrut doar să-l amendeze, o putea face oricând. Cum n-a avut răbdare, e clar că voia, la cald, mai mult de atât: să-l „învețe minte”. Dar am încercat degeaba: oricărei întrebări i-a răspuns cu stereotip-scut: „contactați conducerea IPJ Bihor”.

PREMIILE LUI BIHOREL

Stop beton! De ce s-a opus Comisia pentru Monumente amenajării promenadei de pe malul drept al Crișului; Pe site-ul PSD Bihor lucrurile sunt „înghețate” de ani de zile; Chestionar cu „speciali”: Sondaj la secret despre cum funcționează Justiția bihoreană; Zâmbiți, vă rog! Șefa Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială Bihor ne ține în... autoportrete; Au fost nevoiți să refacă pista de biciclete, pe lângă un monument funerar; O treabă mare: Îndemn ciudat afișat la una dinte toaletele Primăriei Oradea...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Ministrul de interne
S-ar putea ca ministrul respectiv sa fie explicatia. Ar trebui sa-l intrebati cum e posibil asa ceva ? Sunt chestii care se repeta in subordinea lui.
Postat 04 Martie 2024, 09:46 de Riviera
Politistul interlop florin ianc
militianul florin ianc sa fie mutat la sectia Politisti Interlopi a IPJ.. va face cariera acolo!! poate ajunge chiar comandant..
Postat 04 Martie 2024, 09:26 de TanarSiNelinistit
Sa vedem daca IPJ Bihor isi acopera militienii corupti sau chiar iau in serios cercetari disciplinare si anchete interne
Nu am prea mari sperante de la Inspectoratul judetean, ma astept sa vrea doar sa se linisteasca apele, sa uite ziarele si opinia publica de subiect, si sa nu ia nici o masura disciplinara in afara de o mustrare verbala. :( Daca acuzele sunt veritabile, fara MINIM 15% din salar pe 3 luni, minim, si daca se divedeste ca militianu acopera infractorii, si puscarie cu executare, nu exista justitie si dreptate in IPJ
Postat 04 Martie 2024, 02:51 de unu
Florin Ianc demisia
....ce astepti, sa vina sa faca si despre tine Recorder un reportaj?
Postat 04 Martie 2024, 00:15 de cristianteofil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON