URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Septembrie 2023, 00:00

Nu ratați BIHOREANUL tipărit: Nou scandal, cu acuzații de homosexualitate, în Episcopia Ortodoxă a Oradiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luni, 11 septembrie, a apărut o nouă ediție a BIHOREANULUI tipărit, împreună cu suplimentul de educație ecologică Oradea Noastră, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:

Îngrețoșat, acuz!

Un scandal-bombă, ce îl are în centru pe un preot homosexual, protejat al episcopului Sofronie, riscă să arunce în aer Episcopia Ortodoxă a Bihorului și Oradiei.

Cineast premiat internațional, preotul Ciprian Mega este acuzat, alături de protopopul de Oradea, Simion Goga, de violarea vieții private, fiindcă a transmis „forurilor superioare” o discuție cu conținut sexual, purtată de apropiatul episcopului cu un amorez din Justiție.

Dosarul, ținut 2 ani la sertar, a fost pus în lucru chiar în preajma lansării peliculei „21 de rubini”, ce critică apucături nefirești din Biserică.

Bani din sex tape

O solistă de muzică de petrecere din Oradea a devenit model pe platforma Only Fans, unde câștigă chiar și 10.000 de dolari pe lună.

În vârstă de 31 de ani, Bianca are circa 200 de „fani”, inclusiv orădeni, care plătesc lunar abonamentul pentru a-i vedea fotografiile și videoclipurile deocheate încărcate în aplicație, iar unii achită până la 1.500 dolari pentru conținut special, în care femeia joacă diferite roluri ori face sex cu alți bărbați. BIHOREANUL vă introduce în intimitățile unei lumi mai puțin cunoscute.

Duși cu zăhărelul

Condamnaţi iniţial la pușcărie pentru fraude intracomunitare cu zahăr, un afacerist orădean şi amicul său sirian au plătit peste 3,7 milioane lei ca să scape.

Tărăgănat vreme de un deceniu, dosarul reţelei care a fraudat statul cu aproape 7 milioane lei dezvăluie şi cum, mulţumită unor „propte”, inclusiv din Poliţie, evazioniştii au învăţat să fenteze organele de control și au distrus dovezi, iar unul s-a făcut chiar nevăzut. Află din articolul BIHOREANULUI cine sunt „eroii” și cine „fazanii” din poveste...

Luați de aici!

66 de proiecte de bugetare participativă concurează pentru finanţările de 1,5 milioane lei puse la bătaie de Primăria Oradea. Intenţia municipalităţii este să încurajeze orădenii să facă propuneri de rezolvare a unor probleme punctuale sau de îmbunătăţire a condiţiilor în zonele în care locuiesc.

Pentru a obţine fonduri, investiţiile trebuie să se refere, printre altele, la lucrări publice de interes local care nu contravin planurilor Primăriei şi să se încadreze în bugetul maxim de 100.000 lei alocat fiecărui proiect. BIHOREANUL vă spune ce au cerut orădenii în cele 66 de proiecte de bugetare participativă depuse în noua sesiune.

Orădeni în „Libertate”

Noul film al lui Tudor Giurgiu, care aduce în prim-plan o întâmplare cumplită din decembrie 1989, va avea o proiecție specială la Oradea.

Trei actori ai Teatrului Regina Maria joacă în lungmetrajul care „pictează” haosul creat la Revoluție în Sibiu, unde, după o confruntare violentă între soldați, milițieni, securiști și civili, mai multe persoane au ajuns să fie ținute într-un bazin pentru a se afla cine au fost „teroriștii”.

ORADEA NOASTRĂ

„Pubela” Oradea

Oradea se confruntă cu un nou fenomen nedorit: tot mai mulți saci cu resturi menajere zac aruncați pe lângă coșurile stradale.

Nici nu-i de mirare: anul acesta, 20% dintre orădenii care stau la case și mii de firme din oraș nu și-au scos pubelele de gunoaie în fața autogunoierelor RER Vest. Și e greu de crezut că n-au adunat, timp de opt luni, nici măcar un sac cu mizerii...

Cum fac alții?

O condiție obligatorie pentru reciclare, colectarea separată a deșeurilor le dă bătăi de cap multor orădeni, mai ales că, din această vară, trebuie să arunce resturile în cinci fracții, fiecare cu o frecvență diferită de ridicare.

BIHOREANUL a vrut să afle ce „rețete” de colectare separată a deșeurilor se aplică în Occident și a constatat că regulile de colectare separată sunt diferite de la un oraș la altul, însă linia directoare este aceeași: deșeurile trebuie sortate, ca să poată fi reciclate.

De ce să reciclăm?

Pare greu de crezut, dar există oameni care, în 2023, consideră că serviciul de salubrizare este unul facultativ. Nu sunt mulți, dar depozitările ilegale de deșeuri de peste tot din oraș dovedesc că unii văd utilizarea acestui serviciu ca pe un cost opțional.

RER Vest, operatorul de salubrizare din Oradea și Zona Metropolitană, le reamintește localnicilor de ce e important să dețină un contract de salubrizare și să respecte regulile de salubritate.

„Ciupercar” cu obiectiv

Chiar dacă nu-i plac mâncărurile cu ciuperci, Claudiu Szabó adoră să fotografieze „bureții” din păduri, iar pasiunea l-a determinat și să-i cerceteze cu atenție. A ajuns să cunoască atât de bine regnul fungilor, încât adesea cunoscuții îl roagă să facă ceea ce nicio autoritate publică nu face: să deosebească ciupercile comestibile de cele otrăvitoare.

Convins că aceste informații trebuie să ajungă la cât mai multă lume, fotograful a început să țină lecții gratuite de educație micologică pentru orice curios.

OPINII

Adrian Criș: Nine eleven

Cu cât se împuținează zilele până la punctata apocalipsă locală, cu atât se înmulțesc predicțiile orădenilor convinși că se va alege praful și pulberea de promisiunea Primăriei de a finaliza cât mai multe lucrări până la începerea noului an școlar. The end is near, prohodește corul citadin! Am senzația că între edili și contestatari s-ar fi încheiat un rămășag cu mize definitive, iar de respectarea ori ratarea fatidicului termen ar atârna carierele celor dintâi și viețile tuturor...

Mircea Chirilă: Avem nevoie de consultare publică?

Acum a venit rândul piațetei Cazaban să fie luată la puricat, iar oamenii își dau cu părerea despre plusurile și neajunsurile lucrării. Nu e normal ca discuțiile să înceapă după ce s-a terminat investiția. Aici Primăria e vinovată, pentru că dezbaterile sunt puse la ore imposibile, doar de dragul de a bifa o acțiune de altfel obligatorie.

PREMIILE LUI BIHOREL

„Flore, fă-te că lucri!” Primarul PNL-ist din Vașcău, dat exemplu de „stat degeaba” la Pro TV; Un șef de la Termoficare Oradea, suspectat că a vândut conductele orașului la fier vechi; Cum lucrează judecătorii din Bihor ca să nu-și strice „zenul”; Primăria Beiuș a „fentat” amenda pentru gunoaiele aruncate pe malul Crișului Negru; Procesul partidei de sex de pe masa de biliard din crâșmă a rămas fără finalizare; Unde e aplicația Oradea City App, care a „păpat” 18.000 euro din banii Primăriei?

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Moderator - Va multumesc pt raspuns!
Aceasta femeie ar trebui trecuta eventual la o rubrica speciala "Nu faceti ca ei/ele". Este o tampenie ce face. E un exemplu rau pt societate, pt tanara generatie. Stiinta de carte, munca, creatia de bunuri materiale si spirituale trebuie sa fie promovate, puse la loc de cinste nu cat de multi bani face, din ce face, una ca ea. E o sugestie. Va doresc o seara placuta!
Postat 11 Septembrie 2023, 17:39 de OrbanKula
Pot sa dau si eu un exemplu de succes? Pentru care merita sa-ti aperi tara, cu arma in mina...
(https://www.instagram.com/mady_gio/). Ma rog, search mady gio. Tratament naturist pentru virsta a 2-a...
Postat 11 Septembrie 2023, 13:36 de excalibur
Only Fans
Chiar atat de jos ati ajuns incat sa-i faceti reclama unei ca asta care ziceti ca face nu stiu cati bani dezbracandu-se in pielea goala si mai facand alte chestii cu "continut special" in privat pe net ? Alte modele de fete si femei cu cariere de succes nu ati gasit ? Avem eleve olimpice, eleve de nota 10, sportive de top, femei de afaceri de succes iar voi o promovati pe asta ? Asa ceva vreti sa faca tanara generatie ? Asta e un model de urmat ?
Postat 11 Septembrie 2023, 09:53 de OrbanKula
RE: Only Fans
Noi nu spunem că este un model de urmat. Dar face parte din realitate. Dacă ne-ați citi regulat, ați observa că avem suficiente exemple cu cariere de succes.
Postat 11 Septembrie 2023, 11:33 de Moderator
KP aka mama Omida
Daca 20% din Orădeni au cel puntin o locuință, atunci ce strigi toata ziua că Orădenii sunt săraci ????
Postat 11 Septembrie 2023, 09:46 de Sandu2100
Pubela "Oradea".
Nu prea vă duce capul pe cei care scrieți după dictare ce vi se spune de la primărie, via RER. Peste 20% dintre orădeni au cel puțin două locuințe, sunt deținători de spații ori sunt chiriașii unor proprietari de imobile, având contracte pe măsură. Așa că, de exemplu ... o familie trăiește într-una din locuințe, iar alta o ține pentru viitorul incert al copiilor. Cam cât gunoi poate scoate la stradă, din cea în care nu locuiește și pe la care trece ocazional?
Postat 11 Septembrie 2023, 08:34 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON