Protestele fermierilor şi transportatorilor bihoreni pe şoseaua de centură a Oradiei continuă şi în cursul zilei de miercuri.
O coloană de 15 tractoare și camioane se va deplasa pe șoseaua de centură, între sensurile giratorii de la intersecția cu străzile Uzinelor și Cazaban.
„Vom rămâne în trafic până în jurul orei 16 pentru a atrage atenţia asupra protestului nostru", a declarat pentru BIHOREANUL fermierul Florin Ciurdariu.
Potrivit protestatarului, marşurile vor continua şi în următoarele zile până la soluţionarea cererilor lor. „Nu mai avem încredere în cuvântul guvernanţilor", a explicat fermierul, în contextul în care ministrul Agriculturii a anunțat că vor fi puse în practică o serie de măsuri pentru ajutorarea agricultorilor.
Florin Ciurdariu a spus că reprezentanţii autorităţilor le-au înşelat prea des aşteptările pentru a mai prezenta credibilitate.
„Am avut încredere în domnul Daea (n.r. fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea) când ne-a spus că ne dă despăgubiri de 1.500 lei pe hectarul de teren calamitat şi am primit doar 100 de lei, am primit vizita în teren pentru calamităţi şi, în loc să noteze evaluarea recoltei la 2 tone la hectar, ne-a făcut-o de 6 tone la hectar", a povestit acesta.
După cum BIHOREANUL a mai scris, Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, şi reprezentantul Alianţei pentru Agricultură şi Cooperare, Marius Micu, au anunţat încă de luni seara, într-o conferinţă de presă, că au ajuns la o înţelegere pentru implementarea a 13 măsuri pentru ajutorarea fermierilor, cum ar fi plata a 100 euro/hectar pentru toate culturile plantate în toamna anului 2022, astfel încât protestele acestora ar putea să se încheie.
Asta nu s-a întâmplat, iar miercuri în mai multe orașe continuă manifestările pe șosele, precum și, în unele cazuri, în vămi, tranzitul fiind îngreunat sau chiar blocat, cum este cazul frontierelor Siret și Urziceni, după cum relatează presa centrală.
O parte a fermierilor și transportatorilor nemulțumiți au extins lista revendicărilor la peste 70. Agricultorii şi transportatorii din România sunt nemulţumiţi de preţurile mari la combustibil, taxele de drumuri, asigurări şi impozite, care îi împing în faliment.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.