URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 04 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Ianuarie 2024, 14:21

„Nu avem încredere”. Fermierii şi transportatorii bihoreni continuă protestul pe centura Oradiei

„Nu avem încredere”. Fermierii şi transportatorii bihoreni continuă protestul pe centura Oradiei (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Protestele fermierilor şi transportatorilor bihoreni pe şoseaua de centură a Oradiei continuă şi în cursul zilei de miercuri.

O coloană de 15 tractoare și camioane se va deplasa pe șoseaua de centură, între sensurile giratorii de la intersecția cu străzile Uzinelor și Cazaban.

„Vom rămâne în trafic până în jurul orei 16 pentru a atrage atenţia asupra protestului nostru", a declarat pentru BIHOREANUL fermierul Florin Ciurdariu.

Potrivit protestatarului, marşurile vor continua şi în următoarele zile până la soluţionarea cererilor lor. „Nu mai avem încredere în cuvântul guvernanţilor", a explicat fermierul, în contextul în care ministrul Agriculturii a anunțat că vor fi puse în practică o serie de măsuri pentru ajutorarea agricultorilor.

Florin Ciurdariu a spus că reprezentanţii autorităţilor le-au înşelat prea des aşteptările pentru a mai prezenta credibilitate.

„Am avut încredere în domnul Daea (n.r. fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea) când ne-a spus că ne dă despăgubiri de 1.500 lei pe hectarul de teren calamitat şi am primit doar 100 de lei, am primit vizita în teren pentru calamităţi şi, în loc să noteze evaluarea recoltei la 2 tone la hectar, ne-a făcut-o de 6 tone la hectar", a povestit acesta.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, şi reprezentantul Alianţei pentru Agricultură şi Cooperare, Marius Micu, au anunţat încă de luni seara, într-o conferinţă de presă, că au ajuns la o înţelegere pentru implementarea a 13 măsuri pentru ajutorarea fermierilor, cum ar fi plata a 100 euro/hectar pentru toate culturile plantate în toamna anului 2022, astfel încât protestele acestora ar putea să se încheie. 

Asta nu s-a întâmplat, iar miercuri în mai multe orașe continuă manifestările pe șosele, precum și, în unele cazuri, în vămi, tranzitul fiind îngreunat sau chiar blocat, cum este cazul frontierelor Siret și Urziceni, după cum relatează presa centrală.

O parte a fermierilor și transportatorilor nemulțumiți au extins lista revendicărilor la peste 70. Agricultorii şi transportatorii din România sunt nemulţumiţi de preţurile mari la combustibil, taxele de drumuri, asigurări şi impozite, care îi împing în faliment.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5814 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON