URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 03 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Martie 2023, 21:10

Noul ștrand termal din Ioșia va costa 33 de milioane de euro. Cine va plăti investiția

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aleșii orădenilor și-au dat votul, joi, pentru detaliile proiectului de amenajare a unei grădini termale pe amplasamentul actualului ștrand din Ioșia.

Ideea a fost prezentată public încă din 2020, în pragul alegerilor locale, când Florin Birta, pe atunci viceprimar, estima că lucrările vor începe în 2021, ceea ce nu s-a întâmplat.

Intenția Primăriei este să transforme 32.405 mp din învechitul ștrand Ioșia în grădină termală, cu bazine interioare și exterioare, zonă de SPA și o sală fitness. Pe lângă vestiare, spații de alimentație publică, plajă și zone verzi, proiectul mai prevede construirea unei platforme în consolă peste Crișul Repede.

Conform proiectului aprobat de Consiliul Local Oradea, investiția va costa 165 de milioane de lei, inclusiv TVA, adică aproximativ 33 de milioane de euro, iar durata de execuție va fi de 24 de luni.

Primarul Florin Birta a explicat, într-o conferință de presă ținută înaintea ședinței de CL, că își dorește să atragă finanțare pentru proiect prin axa de turism a Programului Operațional Regional 2021-2027, unde însă fondurile nerambursabile alocate sunt de cel mult 40% din valoarea totală. „Diferența va trebui suportată de beneficiar. Este exact aceeași procedură ca la aquapark, având în vedere că este o investiție aducătoare de venit ulterior”, a declarat Birta.

Tocmai pentru a-și asigura un punctaj cât mai mare în competiția din POR, Primăria a votat indicatorii tehnico-economici, ceea ce asigură un grad de maturitate proiectului, implicit șanse mai mare la finanțare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Super bun, ca și aici...
Omul de rând să meargă o singură dată pe lună la ștrand că biletele sunt scumpe, omului de rând și pensionarilor le va rămâne ciupa ori găleata, în rest orașul e construit pentru turiști, desigur merg odată pe an undeva până atunci muncesc de le sar capacele să poată merge odată pe an într-un mini concediu, a doua categorie în acest oraș vcare pot merge zilnic la ștrand indiferent care din cele două, Ioșia sau Nimphea doar hoții, șmenarii, samsarii, peștii fetelor, șamd, desigur săptămânal mai pot merge anumite categorii de cetățeni cum ar fi funcționari publici din toate domeniile, politicienii, iar în rest, dăi drqu de ei muncitori, pensionari fără pensii speciale, asistații social, șomerii șamd.. E bun, nu?
Postat 31 Martie 2023, 18:50 de Morometul
Nymphea Aquapark 20 milioane Euro ... Ioșia Park 33 milioane Euro.
Lăsând deoparte jena primarului, care știe bine că în proiectul pentru Ioșia se vor cheltui de către firmele "de casă" peste 40 milioane Euro ... această inițiativă este singura realistă și necesară acum, din toată seria de proiecte propuse, repropuse și/sau reînviate după mai bine de 15 ani de liberalism local.
Postat 31 Martie 2023, 08:25 de KP
Prețul
Bănuiesc că după reabilitare prețul biletelor de intrare va fi între 35 și 50 de lei pe zi!
Postat 30 Martie 2023, 22:45 de Adrian1965
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7959 RON
  • 1 EUR = 4.9767 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON