URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
22 Iunie 2024, 15:40

Noul director tehnic al FC Bihor, argentinianul Gustavo Aragolaza, prezentat în conferință de presă. Primele explicații despre despărțirea de Florin Farcaș (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele FC Bihor, George Tătar, a organizat sâmbătă o conferinţă de presă, în contextul în care se apropie data începerii pregătirilor pentru noul sezon competiţional după promovarea echipei de seniori în Liga a II-a, dar și pentru prezentarea noului director tehnic al clubului, argentinianul Gustavo Aragolaza.

„În această perioadă, am avut, alături de colegii mei din Consiliul Director şi AGA, mai multe analize şi am lucrat la departamentele clubului. Tot în această perioadă, am lucrat la pregătirea şi depunerea dosarului de licenţiere pentru Liga a II-a. Termenul este 15 iulie, dar noi stăm bine cu actele. Săptămâna viitoare, echipa se va reuni, în data de 25 iunie, după care vom porni antrenamentele sub atenta îndrumare a directorului tehnic”, a precizat, în debutul conferinţei, preşedintele George Tătar.

„Pentru a putea face față...”

Acesta a vorbit apoi despre planurile clubului orădean. 

„Proiectul FC Bihor are o strategie care conţine mai mult etape, pe termen mediu şi lung. Primul obiectiv a fost cel de a accede în Liga a II-a şi pregătirea paşilor necesari pentru înfiinţarea Academiei pentru copii şi juniori. Azi suntem la etapa în care pregătim clubul pentru a putea face faţă cerinţelor de Liga a II-a şi la crearea unei structuri administrative şi sportive solide. Din acest motiv am identificat nevoia de a înfiinţa posturi noi în organigramă, pe care le vom anunţa pe parcurs. Aici se încadrează şi postul de director tehnic, care va avea următoarele responsabilităţi: implementarea împreună cu directorul sportiv a unei filosofii de joc şi un model de joc specific pentru FC Bihor; integrarea Centrului de Copii şi Juniori în acest nou model, formarea unui mod profesionist de a lucra începând de la Centrul de Copii şi Juniori până la echipa mare; pregătirea şi formarea unor antrenori, scouteri, preparatori fizici şi analişti video pentru acest club, iar aici prioritari vor fi cei care au activat sau cei care activează în cadrul clubului”, a detaliat preşedintele clubului. 

Schimbări pe banca tehnică

George Tătar s-a referit apoi, pentru prima oară, la schimările pe banca tehnică a echipei de seniori, în contextul în care presa a scris deja, pe surse, că urmează despărțirea de Florin Farcaș, antrenorul cu care echipa a promovat.

„În ceea ce priveşte antrenorul lui FC Bihor, vă pot spune că, în urma analizelor şi raportat la proiectul pe care l-am pornit, Consiliul Director şi AGA au hotărât să nu mai continue colaborarea cu actualul antrenor (n.r. - Florin Farcaş). Eu îi mulţumesc pentru munca depusă, însă vine un moment în viaţa fiecăruia când sunt necesare schimbări pentru a putea evolua. El a antrenat CAO şi mai apoi FC Bihor timp de 7 ani de zile, dar trebuie să înţelegem că vine un alt ciclu de performanţă. În viaţa fiecăruia sunt decizii greu de luat, dar sunt necesare pentru evoluţie şi pentru a ajunge la anumite rezultate”, a afirmat Tătar. 

Schimbarea antrenorului a fost motivată de preşedintele clubului şi prin faptul că, în noua etapă a proiectului FC Bihor, o componentă importantă o capătă sectorul juvenil. „Proiectul lui FC Bihor este un proiect care se bazează şi trebuie să se bazeze pe Academie şi pe spiritul bihorean, pentru că noi credem că fotbalul este o ecuaţie cu multe necunoscute şi, dacă nu rezolvăm corect prima parte a ecuaţiei, adică fotbalul pentru copii şi juniori, tot rezultatul este greşit. De aceea, din acest moment Academia capătă o importanţă strategică pentru noi. Succesul unui club se bazează pe suma a patru factori - competenţă, costuri (buget), cicluri de performanţe şi un dram de noroc. Treaba noastră aici este să influenţăm primii trei factori şi, pas cu pas, vom face asta. Prezenţa lui Gustavo alături de mine reprezintă un prim semnal, dar vor mai urma şi altele”, a menţionat George Tătar.

Propus de un director sportiv italian

În cadrul conferinței, Gustavo Aragolaza, noul director tehnic al clubului, un argentinian în vârstă de 53 de ani, cu o vastă experienţă în special în fotbalul italian, s-a prezentat și a vorbit despre prioritățile sale. 

„Am o experienţă de 30 de ani în fotbal. Prima mea experienţă a fost ca şi portar, ulterior ca manager, director tehnic şi antrenor. Aceasta m-a făcut să trăiesc în diferite ţări din lume, SUA, Chile, Spania, Italia şi Bulgaria. Iar de acolo am primit o experienţă nu doar de fotbal, ci şi de viaţă. Totul a mers foarte repede cu FC Bihor. Un director sportiv din Italia, Gianluca Nani, director sportiv la Watford şi Udinese, mi-a propus această funcţie. Acest proiect mi s-a părut unul foarte interesant, prin care se poate dezvolta fotbalul bihorean, pentru că voi lucra atât la Academie, cât şi cu jucătorii echipei mari. Îmi place să lucrez foarte mult cu jucătorii tineri şi să le dau posibilitatea să crească într-un mod cât mai sănătos”, a declarat Aragolaza.

Primul director tehnic argentinian din România

Noul director tehnic al clubului s-a referit şi la provocarea de a lucra în fotbalul românesc.

„Este foarte important în cariera mea, pentru că sunt primul director tehnic argentinian care vine în România, iar scopul nostru, al tuturor de la club, este să facem doar bine pentru FC Bihor, atât pentru echipa mare, cât şi pentru Academie. Vom implementa metodologia italiană, cu anumite puncte din metodologia argentiniană. În plus, experienţa mea de viaţă îi va ajuta pe jucători, atât pe cei tineri, cât şi pe cei de la echipa mare, să schimbe puţin optica”, a menţionat Aragolaza.

În ceea ce priveşte echipa de seniori, tehnicianul argentinian a precizat că pentru următorul sezon „nu vom juca să ne salvam de la retrogradare, ci să avem rezultate care să ne plaseze cât mai sus”.

Referitor la stilul de joc, el a precizat că „nu este unul predefinit, ci el depinde de jucătorii pe care îi avem la dispoziţie, dar cu siguranţă va fi unul pe principii sănătoase, în care, de exemplu, dacă un jucător pierde mingea, toţi se luptă apoi pentru a o recupera”. 

Se discută cu cinci jucători bihoreni

În ceea ce priveşte viitorii colaboratori ai lui Gustavo Aragolaza pe banca tehnică, aceştia nu au fost anunţaţi încă. În schimb, George Tătar a precizat că se poartă discuții cu mulți jucători în vederea formării lotului pentru Liga a II-a, în special cu fotbaliști din Bihor: „Ne dorim cât mai mulți bihoreni, iar în acest moment avem discuții avansate cu 5 jucători bihoreni şi sperăm ca până marţi să și finalizăm negocierile. De asemenea, avem în plan şi alţi jucători tineri de la diferite echipe din țară, pe care ni-i dorim la noi. Nu excludem şi jucători străini, dar deocamdată nu avem vreo discuţie cu cineva din străinătate”.

Obiectivele clubului pentru noul sezon

Președintele FC Bihor a vorbit și despre două componente prioritare pentru perioada ce vine.

„O componentă este aceea de a ne consolida financiar, astfel încât să atragem cât mai mulţi sponsori din zona privată. În prezent lucrăm la un buget, împreună cu Primăria şi cei de la Consiliul Judeţean. Cea de-a doua componentă este de ordin sportiv: dorim să formăm o echipă, iar la momentul când vom fi pregătiţi - sperăm, odată cu construirea noului stadion - să ne luptăm pentru accederea în Liga I. Este clar că la Oradea toţi doresc să performăm la cel mai înalt nivel”, a conchis Tătar.

Cât priveşte reunirea lotului echipei de seniori, pentru începerea pregătirilor, aceasta este programată pentru marţi, 25 iunie, de la ora 11, la Stadionul „Iuliu Bodola”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Va dau in scris
ca pana la finalul turului, echipa va avea rezultate mediocre spre deloc, argentinianul va pleca si George Tatar nu va mai fi presedinte.
Postat 22 Iunie 2024, 23:06 de Kid
D-ul Presedinte are dreptate
Foarte corect ceea ce a spus d-ul Presedinte! Argumentele sunt pertinente! Succes noului director tehnic!
Postat 22 Iunie 2024, 18:45 de gigi-duru
Zau asa?
Ce texte baga tatarul. Inca putin si ai zice ca se pricepe. Ar putea fi un bun purtator de silabe pe la vre-un partid. Cu manageria e alta socoteala.
Postat 22 Iunie 2024, 18:06 de dural
Antrenorul care a obtinut promovarea a fost dat afara!
Urmeaza ca si jucatorii sa fie dati afara, rand pe rand si adusi altii, pe acelasi considerent, ca nu sunt suficient de valorosi pt liga 2! Se cere buget mare, bani pt transferari de jucatori. "Antrenor" au adus deja. Raiul presedintelui de club si a impresarilor, comisioane de transfer, pe bani publici. La Hunedoara, Corvinul a ajuns din liga a treia, in liga a doua si sa castige Cupa Romaniei cu acelasi antrenor si cu aceiasi juactori, toti romani, in trei ani. Doar faptul ca nu au avut drept de promovarea, clubul nu a avut drept de promovarea anul acesta, nu a obtinut licenta pro, a facut sa nu promoveze si in prima liga. Echipa Corvinul Hunedoara isi castigase acest loc pe terenul de joc.
Postat 22 Iunie 2024, 17:37 de Riviera
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON