URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Iulie 2021, 22:35

Noua promenadă din Băile Felix umple staţiunea de viaţă după lăsarea serii. Vezi cum arată! (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noua promenadă din Băile Felix, amenajată printr-un proiect european, umple staţiunea de viaţă imediat după lăsarea serii, înainte chiar să fi fost dată în folosinţă în mod oficial.

"Când se lasă umbrele..."

Sute de turişti şi orădeni stau pe bănci sau se plimbă pe trotuarul lărgit, profitând de răcoarea care se lasă pe timpul nopţii peste staţiune. "Aici măcar se vede ceva, dar la noi în Buzău au început să refacă o piaţă acum trei ani şi nici astăzi n-au terminat-o", vorbeau între ele două turiste ieşite la plimbare.

Grupuri mari de familişti şi tinere perechi ţinându-se de mână se plimbă de-a lungul promenadei care leagă zona centrală de ieşirea din staţiune spre Oradea, venind de la cină sau pur şi simplu ca să ia aer.

Profitând de zona pietonală lărgită, copiii aleargă pe trotuarul pietruit fără ca părinţii să se teamă că riscă să fie accidentaţi.

"Ziua e pustiu, că toată lumea este în ştrand. Seara, după ora opt - nouă, când se mai lasă umbrele, iese lumea la plimbare şi asta ţine până după miezul nopţii", spune un localnic.

Deşi pietonala este încă în lucrări, promenada se umple de oameni în timp ce pe pista special amenajată pe lângă gardul ştrandului Apollo trec biciclişti şi tineri pe triciclete electrice închiriate cu 1 leu pe minut. "Când se lasă seara nu mai am niciuna, se închiriază toate", spune tânărul care le are în grijă.

Băile Felix în şantier

Lucrările de reabilitare a staţiunii, în valoare de 4 milioane euro, se apropie de sfârşit, dar constructorii au încetinit ritmul de lucru pentru a nu deranja vacanţa turiştilor veniţi în Băile Felix.

"Tot ceea ce înseamnă cabluri şi reţele a fost coborât în subteran, iar inelul ocolitor al staţiunii a fost asfaltat în proporţie de peste 90%", a declarat pentru BIHOREANUL primarul de Sânmartin, Cristian Laza.

Constructorii mai au de asfaltat porţiunea de carosabil dintre Hotelul Internaţional şi centrul staţiunii, dar s-ar putea ca lucrarea să fie amânată.

"Asfaltarea ar presupune închiderea circulaţiei pe inelul ocolitor pentru 24 de ore. Vom avea o discuţie cu reprezentanţii hotelierilor din staţiune pentru a vedea în ce măsură îi afectează acest lucru. Dacă vor spune că e prea mare deranjul vom amâna lucrarea pe sfârşitul lunii septembrie", a spus Laza.

Tot în luna septembrie vor începe lucrările de reamenajare a zonei centrale, unde Primăria va expropria mai multe chioşcuri pentru a amenaja o piaţetă.

Conducerea Primăriei Sânmartin a avut o discuţie cu proprietarii, în urma căreia aceştia au fost păsuiţi până la sfârşitul acestui sezon estival, ca să îşi poată lichida stocurile de marfă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON