Abia înregistrat cu o zi înainte, când au fost anunțate 446 de infectări, recordul absolut al pandemiei a fost doborât din nou miercuri, când autoritățile din Bihor au raportat 463 de noi cazuri Covid.
Potrivit unui comunicat comun al Direcției de Sănătate Publică și al Prefecturii Bihor, noile infectări au fost descoperite după ce marți s-au făcut 1.652 teste, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare spre o treime, mai exact de 28,02%.
Odată cu aceste 463 de noi cazuri, numărul total al îmbolnăvirilor înregistrate de la începutul pandemiei în județ a ajuns la 35.621, dintre care 30.159 s-au încheiat cu vindecări, iar 1.709 cu decese. Bilanțul negru s-a majorat, astfel, cu încă 10 decese față de cele consemnate cu o zi înainte.
Potrivit informațiilor BIHOREANULUI, din cele 10 decese 9 au survenit la persoane nevaccinate cu vârste cuprinse între 41 și 74 ani, iar celălalt la un orădean în vârstă de 85 ani, vaccinat, care suferea de numeroase afecțiuni cronice, între care atrofie cerebrală, insuficiență cardiacă și hipertensiune arterială.
La ora 8.30 a dimineții de miercuri, în Bihor erau 3.753 persoane infectate, dintre care 67 internate în stare gravă la Terapie Intensivă. Trebuie menționat, însă, că paturile la ATI se ocupă în câteva minute, în general după decesul pacienților, dar și că la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean sunt îngrijite zilnic 6-10 persoane în stare gravă până la eliberarea unui pat în secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor Județean, Municipal și Pelican.
Incidența pe localități crește pe măsura răspândirii virusului. În Oradea, de pildă, a ajuns miercuri dimineață la 7,45 cazuri Covid la mia de locuitori după ce în ziua precedentă fusese de 7,13.
Practic, la doar o zi după ce în municipiu au fost instituite restricții corespunzătoare depășirii pragului de 6/1.000 (cum ar fi obligativitatea purtării măștii în aer liber și carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică), Oradea a ajuns în pragul nivelului de 7,5/1.000, de la care se adaugă restricții și mai aspre (ca de pildă carantina de noapte de-a lungul întregii săptămâni).
Cele mai mari incidențe continuă să fie în Spinuș și Ceica (peste 12 la mie), Toboliu, Țețchea, Brusturi, Chișlaz (peste 10 la mie), alte 8 unități administrativ-teritoriale având peste 7,5/1.000, în 4 UAT-uri fiind peste 7 la mie, iar în 7 peste 6 la mie.
În cursul zilei de marți, în Bihor au fost vaccinate anti-Covid 1.637 persoane, numărul celor cu schema completă ajungând la 149.511, iar al celor care au primit și doza booster, la 11.960.
Vezi mai jos lista incidențelor pe fiecare unitate administrativ teritorială în parte!
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.