URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iunie 2024, 16:04

Nou incident în Oradea: O femeie ar fi amenințat că se aruncă de la etajul 5 al unui bloc Prima, numai că aceasta nu a fost de găsit acasă (FOTO/VIDEO)

Mai multe echipaje de poliție și pompieri s-au deplasat joi după amiază în cartierul Prima din strada Evreilor Deportați, unde o femeie ar fi amenințat că se aruncă de la etajul 5. Atât doar că respectiva nu a fost de găsit acasă...

La fața locului, pompierii au umflat perna de salvare, pentru a preîntâmpina un incident nedorit, cum a fost cel petrecut săptămâna trecută în cartierul Luceafărul, iar blocul respectiv a fost înconjurat cu o bandă de protecție, pentru a opri accesul.

S-au prezentat mai multe echipaje de poliție și poliție locală, pentru a dirija circulația, dar și echipaje de pompieri.

„Incidentul a fost sesizat la 112 la ora 15.33, apelantul precizând că o femeie de 53 de ani amenință că se aruncă de la etajul 5 al unui bloc de pe strada Evreilor Deportați din Oradea. Situația este în dinamică, pompierii amplasând la momentul transmiterii acestei știri perna de salvare”, a declarat, pentru BIHOREANUL, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru situații de Urgență Crișana, locotenent-colonel Camelia Roșca. 

La fața locului au fost mobilizate mai multe forțe de intervenție, inclusiv o autospecială cu autoscară, una de descarcerare cu pernă de salvare, o autospecială de primă intervenție și comandă și un echipaj SMURD Oradea.

UPDATE: Femeia nu este de găsit

De precizat că la fața locului nu se vede vreo persoană care ar amenința că sare.

De altfel, în ciuda desfășurării de forțe, situația este încă incertă și bizară.

Sursele BIHOREANULUI spun că soțul femeii este cel care a sunat la 112 anunțând că aceasta ar vrea să se sinucidă. Cu ajutorul lui, polițiștii au intrat în apartament, însă acolo nu au găsit pe nimeni.

Apartamentul este gol.

De altfel, pompierii au și început să dezumfle perna gonflabilă de siguranță, iar polițiștii încă o caută pe femeie atât în bloc cât și în împrejurimi, încercând să afle ce s-a întâmplat.

„Femeia nu a fost găsită în apartament. Forțele de intervenție au căutat inclusiv pe acoperișul blocului, dar fără a găsi nici acolo nimic”, a mai precizat purtătoarea de cuvânt a ISU Crișana.

UPDATE: Femeia, găsită în trafic

Femeia pentru care s-au dislocat forțe impresionante de salvare, joi după-amiază, după ce soțul ei a sunt la 112 susținând că aceasta intenționează să se arunce de la etajul 5 al blocului Prima de pe strada Evreilor Deportați, a fost găsită în trafic, la volanul mașinii, în comuna Sânmartin.

Atât ea, cât și soțul ei au ajuns la Poliție, pentru declarații.

„Cele două persoane au a fost conduse la sediul Poliției Municipiului Oradea, pentru stabilirea situației de fapt. Din investigațiile efectuate de polițiștii din Oradea, s-a stabilit că femeia nu a fost victima vreunei infracțiuni”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliției Bihor, comisar șef Alina Fărcuța.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
AnaConda ... inițial era acasă.
Întretimp i-a sunat telefonul ... că era chemată la partid, în P-ța Unirii.
Postat 14 Iunie 2024, 07:04 de KP
Dili-lema
Cum sa se arunce daq nu ierea acasa??!!
Postat 13 Iunie 2024, 20:25 de AnaConda
Șșșt!
Dosarul intervenției va fi trecut la ,,Secret".
Postat 13 Iunie 2024, 17:08 de PureStupidity
Exercitiu reușit, onoare imaculată
Suspectez că e doar un circ prost în regia ISU, IPJ și STS. Pentru a fi spalată onoare pentru că, din lipsa de profesionalism ori dintr-un prost management al intervenției, perna de aer n-a fost deschisă, eveniment soldat cu un deces, s-a hotărât regizarea unei noi tentative de suicid. Acum lucrurile au mers perfect: perna s-a umflat in timp record, in fața blocului nu mai erau mașini. Cu siguranță atât politia cât și negociatorul a au dat dovadă de cpmpetențe profesionale profunde. Un ofițer de la ISU, purtător de cuvând, va ieși și ne va prezenta modul impecabil de desfașurare a interventiei. Și IPJ Bihor va proceda la fel. (STS va spune că, de fapt, pentru a nu pune fictima in pericol, cei din centrală sunaseră presupusa viitoare acrobată. Glumesc, desigur .)Ulterior se vor face și avansările de rigoare. Și, la 48 de anișori, pensiuță.
Postat 13 Iunie 2024, 17:05 de PureStupidity
Dar ce o fi având blocurile astea? Că numai despre "Prima" auzim astfel de lucruri.
Concluzia e că densitatea blocurilor din seria "Prima" este peste măsură deja, în raport de altele făcute de alți dezvoltatori.
Postat 13 Iunie 2024, 16:27 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON