URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Iulie 2021, 21:00

Nou drum județean între Biharia și Paleu. A fost aleasă firma care va face studiul de fezabilitate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La trei luni după ce, la propunerea președintelui Ilie Bolojan, consilierii județeni au aprobat încheierea unui parteneriat între Consiliul Județean Bihor și consiliile locale ale comunelor Biharia și Paleu pentru construirea unui drum care să lege aceste localități, a fost desemnată firma care va întocmi SF-ul pentru viitoarea șosea de până la 4,5 kilometri lungime.

„Astăzi, 20 iulie, a fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate (SF) pentru obiectivul „Drum de legătură între localitatea Paleu și localitatea Biharia”. Valoarea achiziției directe a SF-ului este de 134.880 lei, fără TVA, iar durata de implementare este de 2 luni. Documentația va fi elaborată de firma SC Edildrum Construct SRL”, a anunțat marți Consiliul Județean, printr-un comunicat de presă.

Protocolul de colaborare între Consiliul Județean și consiliile locale ale comunelor Biharia și Paleu pentru realizarea noului drum județean a fost aprobat pe 27 aprilie.

Traseul viitorului drum va porni din Paleu din zona sălii de sport, continuând de-a lungul văii Cosmo și ieșind în viitoarea centură a localității Biharia, printr-o girație ce va fi amenajată la intersecția cu strada Viilor.

Șoseaua va avea o lungime cuprinsă între 3,5 și 4,5 kilometri și va fi prevăzută cu două benzi de circulație, câte una pe sens. Lățimea carosabilului va fi de 6 metri, la care se adaugă acostamentele de doi metri.

Conform proiectului adoptat în aprilie de consilierii judeţeni la iniţiativa președintelui Ilie Bolojan, viitorul drum județean va fi executat în paralel cu viitoarea șosea de centură a Bihariei, pentru care deja Asociaţia Zona Metropolitană Oradea a întocmit studiul de fezabilitate, și ar urma să fie finalizată în aproximativ 2 ani.

"Credem că noul drum de legătură poate fi realizat în doi ani", a spus Bolojan într-o conferinţă de presă premergătoare şedinţei Consiliului Judeţean, ai cărui membri au votat ulterior propunerea în unanimitate.

Acest proiect se adaugă celor pentru care CJ Bihor a mai încheiat parteneriate şi cu consiliile locale din Biharia, Oşorhei, Sântandrei, Nojorid şi Sânmartin, unde vor fi realizate drumuri ocolitoare şi de legătură cu Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
KP
Nu-ti bate tu capu cu astea, ca tu esti mai slab de cap, asa ca si AUR , Sosoaca
Postat 21 Iulie 2021, 16:54 de Sandu2100
Mare bucurie pe paleuani.
Tot conducătorul auto va scurta traseul dinspre Oșorhei către nodul de conexiune la Autostrada Transilvania, pe str. E. Teodoroiu (zisă și "drum expres"), prin mijlocul satul Paleu. Așa se protejează mediul, cu noxe pe la nasul paleuanilor. Iar încadrarea ca DJ este o aiureală specifică celor incapabili să rezolve "trecerea" de la E60 (DN1) la A3 prin nordul satelor Fughiu, Săldăbagiu și Paleu, cât mai extins față de zonele locuite. Niște țărani, ajunși decidenți liberali, vor asfalt pe lângă poartă.
Postat 21 Iulie 2021, 09:22 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON