URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
01 Iulie 2024, 18:35

Nokian Tyres a produs prima anvelopă în fabrica fără emisii de CO2 de la Oradea (FOTO)

Nokian Tyres a produs prima anvelopă în fabrica fără emisii de CO2 de la Oradea (FOTO) foto: Nokian Tyres
Nokian Tyres a produs prima anvelopă în fabrica fără emisii de CO2 de la Oradea (FOTO) foto: Nokian Tyres
Nokian Tyres a produs prima anvelopă în fabrica fără emisii de CO2 de la Oradea (FOTO) foto: Nokian Tyres
Nokian Tyres a produs prima anvelopă în fabrica fără emisii de CO2 de la Oradea (FOTO) foto: Nokian Tyres
Nokian Tyres a produs prima anvelopă în fabrica fără emisii de CO2 de la Oradea (FOTO) foto: Nokian Tyres
Nokian Tyres a produs prima anvelopă în fabrica fără emisii de CO2 de la Oradea (FOTO) foto: Nokian Tyres
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Producătorul finlandez Nokian Tyres a produs luni prima anvelopă în fabrica fără emisii de CO2, aflată încă în construcţie, în Oradea. Totuși, producţia în masă a anvelopelor "made in Oradea" urmează să fie lansată în anul 2025.

Premieră "made in Oradea"

„În data de 1 iulie 2024, compania Nokian Tyres a produs prima anvelopă în noua sa fabrică pe care o construieşte în Oradea. Acest moment important pentru evoluţia proiectului a fost atins la data anticipată, iar lucrările înaintează conform planificării şi bugetului alocat", au anunţat luni reprezentanţii Nokian Tyres România printr-un comunicat de presă.

Producătorul finlandez de anvelope a început recrutarea personalului pentru facilităţile de producţie de la Oradea încă din anul 2023.

Echipa de lansare a producţiei, formată din 60 de angajaţi, începând de la posturi de conducere şi până la operatori de producţie, a urmat în primăvară un stagiu de formare în fabrica Nokian Tyres din Finlanda.

„Odată cu prima anvelopă realizată aici, am avut ocazia de a testa capacitatea de producţie din noua fabrică şi totul decurge conform planului", a declarat, potrivit aceluiași comunicat, directorul general şi vicepreşedintele Nokian Tyres România, Susanna Tusa.

Compania finlandeză derulează în continuare o campanie de recrutare a personalului în pregătirea lansării producţiei comerciale de la Oradea programată pentru anul 2025.

O lansare aniversară

Prima anvelopă produsă la Oradea a fost una de tip Nokian Tyres Snowproof 2, concepută să fie folosită pe timp de iarnă de conducătorii de autovehicule din Europa Centrală.

Modelul care a inaugurat producţia viitoarei fabrici de anvelope din Oradea a fost ales în mod simbolic. „Nokian Tyres a inventat anvelopa de iarnă în 1934. Nu puteam sărbători mai frumos aniversarea celor 90 de ani de la acest moment, decât fabricând unul dintre produsele noastre emblematice, în cea mai nouă fabrică a noastră", a explicat Sussana Tusa.

"Cu zero emisii de CO2"

Conform reprezentanţilor Nokian Tyres, viitoarea fabrică de la Oradea, aflată în construcţie pe amplasamentul fostului CET II din cartierul Nufărul, va fi prima unitate de producţie din industria anvelopelor cu zero emisii de dioxid de carbon.

„După inaugurare, fabrica Nokian Tyres din Oradea va scrie istorie: este prima unitate de producţie din industria anvelopelor cu zero emisii de CO2. Pe lângă statutul de reper în industrie, fabrica propune şi o abordare holistică a sustenabilităţii, ce include utilizarea energiei electrice provenind exclusiv din surse curate şi procese automatizate, cu înaltă eficienţă energetică", se menţionează în comunicatul de presă al companiei.

Investiţie de circa 650 milioane euro, viitoarea fabrică Nokian Tyres din Oradea va avea o capacitate de producţie de 6 milioane de anvelope anual şi circa 500 de angajaţi.

Anvelopele fabricate aici vor fi comercializate în Europa Centrală pentru a se profita de localizarea strategică a viitoarei unităţi de producţie în vecinătatea acestei pieţe.

Producătorul finlandez de anvelope Nokian Tyres a înregistrat în anul 2023 vânzări nete în valoare de 1,17 miliarde de euro la un număr total de 3.400 de angajaţi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
la americani e vorbeste e standarde de poluare
la rromani se vorbeste de emisij co2. USA:"free of harmful high-aromatic oils." vs"Uarade:"The factory will use electricity that is produced 100 % with renewable sources and all steam generation will be done without fossil fuels. "
Postat 02 Iulie 2024, 16:48 de florea
Diferente
Na, ia sa vedem daca se observa mici diferente intre fabricile din US si Finlanda respectiv Oradea-Mare... https://www.nokiantyres.com/company/about-us/production/
Postat 01 Iulie 2024, 22:16 de th3v1p3r
Bineînțeles primii se exprima propagandistii ::::)))
Va doare ca Birta respectiv Bolojan aduc investitori in Orade :::)))
Postat 01 Iulie 2024, 21:00 de Sandu2100
Iar cu CO2?
Asa se prosteste lumea, FARA EMISII DE CO2. Dar restul chimicalelor ce se elimina in aer din procesul de fabricatie, si mirosurile. Chimicalele alea sunt cele mai periculoase, nu ca nu elimina CO2, CO2 elimina orice masina, si fiinta vie, sau orice proces de ardere. De ce fabricile de cauciucuri sunt alungate 9 din 10 orase unde vor sa deschida, li se interzice, nu primesc autorizatii de mediu.
Postat 01 Iulie 2024, 20:03 de sanduivanov
hhhhuuuuooo Romania nu e tara a lumii a treia!!!
"Producătorul finlandez de anvelope Nokian Tyres a înregistrat în anul 2023 vânzări nete în valoare de 1,17 miliarde de euro la un număr total de 3.400 de angajaţi.","Nokian Tyres din Oradea va avea o capacitate de producţie de 6 milioane de anvelope anual şi circa 500 de angajaţi."si despre avizele de mediu,iar e tacere ca si.in cazul celestica?cate chimicale respiram zilnic noi cetatenii ptr infimele taxe si salarii ale celor 500 de pulakeri?
Postat 01 Iulie 2024, 19:47 de florea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON