URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 08 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă i-ai întreba pe orădeni ce și-ar dori cel mai mult pentru starea lor de bine, pe primele locuri sigur nu ar fi pasajele sau renovarea clădirilor istorice. Nici măcar terminalul cargo sau cel intermodal. Ca să nu mai spun că nici apariția unor noi firme nu provoacă prea mare entuziasm printre concetățeni. În schimb, la unison și-ar dori ca toate blocurile să fie cât mai repede izolate termic...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 28 iunie a.c. s-a publicat în Monitorul Oficial o nouă Ordonanță de Urgență care modifică din nou Codul Rutier și, din păcate, nu în bine. În războiul contra drogurilor și alcoolului la volan, guvernanții scot pe bandă monstruozități juridice care nu fac decât să lovească în cetățeanul onest și să aducă noi pete pe obrazul Statului. Ceea ce s-a făcut prin această Ordonanță depășește, însă, toate aberațiile anterioare și încalcă orice regulă de drept și de bun-simț juridic.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
05 Iulie 2024, 12:58

Noi zboruri de la Oradea, cu escală la București, spre 8 destinații internaționale, între care și New York

Noi zboruri de la Oradea, cu escală la București, spre 8 destinații internaționale, între care și New York sursa foto Facebook / HiSky
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania HiSky, care din această toamnă va asigura curse între Oradea și București, dar și între Oradea și Londra, a pus în vânzare bilete de avion pentru zboruri din Oradea cu escală în Capitală spre alte opt destinații internaționale.

Potrivit publicației de specialitate boardingpass, noile curse, care de fapt asigură conexiuni spre cele opt destinații din Europa, Orientul Apropiat și SUA, ar urma să fie operate de la jumătatea lunii octombrie.

Escale între 1 și 11 ore

HiSky a pus biletele în vânzare pentru zboruri din Oradea cu escală pe aeroportul internațional Henri Coandă din București, a anunțat joi boardingpass, precizând că aceste zboruri vor fi adiționale, adică în completarea celor două deja anunțate de companie între Oradea și București și, respectiv, între Oradea și Londra, precum și faptul că vor fi operate de la jumătatea lunii octombrie a acestui an.

Potrivit sursei citate, cele opt noi destinații sunt:

Oradea – Barcelona (Spania)

Oradea – Bruxelles (Belgia)

Oradea – Chișinău (Republica Moldova)

Oradea – Dublin (Irlanda)

Oradea – Frankfurt (Germania)

Oradea – Malaga (Spania)

Oradea – New York – aeroportul J.F. Kennedy (SUA)

Oradea – Tel Aviv (Israel)

Portalul menționat scrie că aceste zboruri vor avea escale la București între o oră și 11 ore, dar durata medie a escalei este sub 4 ore, iar pasagerii vor avea asigurat transferul bagajelor de cală în aeronava de conexiune.

La ce prețuri

Prețurile anunțate pe site-ul HiSky par atractive: un zbor Oradea – New York cu plecare de pe aeroportul orădean pentru data de 17 ianuarie 2025, de pildă, și retur pe același aeroport pentru data de 23 februarie, ar urma să coste 299,98 euro (dus) și 279,98 euro (întors).

Un zbor Oradea – Barcelona, tot pentru data de 17 ianuarie 2025, și cu întoarcere tot pe 23 februarie, ar urma să coste 204,82 euro (la dus) plus 161,47 euro (la retur).

La aceleași date, un zbor Oradea – Frankfurt și retur ar urma să coste, potrivit site-ului HiSky, de 129,89 euro (la dus) plus 151,09 euro (la întors).

Aceste noi conexiuni vin în completarea zborurilor programate de HiSky de la Oradea în cadrul unui parteneriat cu Air Oradea (companie înființată de Primăria Oradea și de CJ Bihor), care va pune la dispoziție suma maximă de 750.000 de euro pentru operarea, vreme de cinci ani, a zborurilor de la Oradea la București și la Londra, plus câteva chartere. 

Totodată, pentru efectuarea curselor de linie, HiSky va deschide o bază operațională la Oradea și va gara aici o aeronavă din dotarea companiei.

HiSky are o flotă de 8 aeronave de tip JET, cu configurații variate: 4 aeronave cu 180 de locuri, 1 aeronavă cu 144 de locuri, 2 aeronave cu 220 de locuri și 1 aeronavă cu 275 de locuri (aeronava cu care operează și zborurile din București către SUA). 

De notat că, din 3 iunie, de pe aeroportul orădean asigură curse externe, cu escală la Varșovia, spre aproximativ 100 de destinații din Europa, Orientul Mijlociu, Asia și America, și compania poloneză LOT Polish Airlines, în baza unui contract de serviciu public obligatoriu prin care, timp de 4 ani, poate beneficia de subvenții de la Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea, suma acestora neputând depăși 9,8 milioane euro, în funcție de gradul de încărcare a aeronavelor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
fiind o companie noua, in ce alianta e HiSky?
skyteam, star alliance? face codesharing cu alte companii?
Postat 07 Iulie 2024, 14:42 de unu
vasi/adi13 Petre93, Maikeltroll, sanduivanov si alte conturi de propagandă
Pe unde sunteți ::::))))) cred ca pana in toamnă nu o sa mai comentați asa mult, ca voi credeți ca face birta alianță cu PZD :::)))
Postat 06 Iulie 2024, 19:26 de Sandu2100
florea aka sovinul rasist
Pleaca, ma, dezaxatule, cu minciunile tale de aici. Tot esti "full of shit" cat esti. Orice ai face ca sa incurci treburile.
Postat 06 Iulie 2024, 17:28 de Riviera
te plimba astia de 800.000 de euro subventie
te plimba rusii de hisky de subventia de 800.0000 de euro e unde nu vrei.maine ailalta veti vedea curse newyor cu escala la chisinau,sau pe tbilisi
Postat 06 Iulie 2024, 15:12 de florea
Hai KP
Spune-ne cum trebuia facut. Pentru ca tu te pricepi la toate! Dar prima data i-ati medicamentele.
Postat 06 Iulie 2024, 14:31 de Biggie
SandaXXL...
Exact cum e o vorbă pe la noi ... "cei mai buni dintre cei răi". Adică la reducere comercială cum ar spune un retailer, care ieftinește la jumătate mălaiul ca să tripleze în același timp prețul la tărățe. N-ai ce cosmetiza ... devizul de calcul e pe cifre, nu pe povești.
Postat 06 Iulie 2024, 08:13 de KP
KP
Știu ca tu ai vrea Oradea-Au Main cu escala MOKBA ::::))) si noi pt asta platim 750.000 ca sa nu facem escală la MOKBA. Edilii noștri sunt cei mai buni din țară, ai văzut la locale.
Postat 06 Iulie 2024, 01:29 de Sandu2100
De ce să zbori la București ca să ajungi la Frankfurt spre exemplu?
La preț mult mai bun ai multe alte variante, fără să o iei spre est ca să ajungi în vest. Apoi ce să mai vorbim de timpul aproape dublu pentru a ajunge la destinație. Iar pentru așa aiureală, contribuabilii plătesc în plus o subvenție de 750.000 Euro. Edilii noștrii au capul vraiște, de pun constant "carul înaintea boilor" ... doar pentru ca ei să zboare gratis la București, la inutilele ședințe de partid.
Postat 05 Iulie 2024, 21:29 de KP
Intarziere
Daca vreti intarzieri de la trei ore in sus la plecare, zburati cu firma asta de doi lei pe nume hischi!!! Sedere placuta prin cele aeropoarte!!!
Postat 05 Iulie 2024, 14:48 de AnaConda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5975 RON
  • 1 EUR = 4.9773 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON