URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 August 2024, 18:12

Noi restricții de circulație în zona Decebal din Oradea: Strada Constantin Brâncoveanu, cu sens unic

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a anunțat vineri noi restricții de circulație în trafic, în contextul lucrărilor care se desfășoară pe Bulevardul Decebal. 

Astfel, începând de sâmbătă, 24 august, şi până joi, 29 august, strada Constantin Brâncoveanu va deveni stradă cu sens unic. 

Traficul pe această arteră va fi permis doar dinspre strada Oneştilor spre Bulevardul Decebal.

Pe lângă această modificare, circulaţia pe Bulevardul Decebal va fi permisă într-un singur sens, pe relaţia strada Constantin Brâncoveanu - Podul Decebal - Piaţa Decebal. Sensul invers de circulaţie va fi deviat la dreapta, pe strada Splaiul Crişanei, imediat după traversarea Podului Decebal.

Restricţiile sunt impuse de turnarea asfaltului la nivel de binder (stratul dintre cel de bază și cel de uzură) şi aşezarea capacelor de canalizare autonivelante pe un tronson al bulevardului Decebal. 

În acelaşi timp începând de vineri, 23 august, circulaţia este oprită pe Bulevardul Decebal între intersecţia cu strada Primăriei şi intersecţia cu strada Simion Bărnuţiu. În acest context, strada Primăriei a devenit cu sens dublu pe o porţiune, astfel că se circulă de la intersecţia din zona Emanuel spre centru, până la intersecţia cu Simion Bărnuţiu (zona unde se află sediul DASO), unde şoferii vor putea să o ia la stânga şi să ajungă în zona Simion Bărnuţiu – Sulyok István – T. Vladimirescu.

Totodată, de duminică, 25 august, va fi reluată circulaţia pe bulevardul Decebal, pe un singur sens de circulaţie, din direcţia străzii Simion Bărnuţiu către Calea Aradului.

Pe de altă parte, în zonă sunt și alte restricții, pentru realizarea pasajului subteran Decebal, situat la intersecția cu strada Tudor Vladimirescu. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
KP
Tu nu mori de restricțiile astea, tu mori ca se face ceva util in Oradea.
Postat 23 August 2024, 23:51 de Sandu2100
Edilii ăștia au bulibășit toată circulația în zonă.
Nu mai știe nimeni cum să-și programeze traseele, că hop și primăria cu o noutate, că nu mai poți pe acolo ci pe dincolo. De ani și ani tot într-o degringoladă o ținem cu traficul în Oradea ... și nu pare să fie cum trebuie nici în următorii ani, din cauza organizării proaste.
Postat 23 August 2024, 20:04 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON