URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 05 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Septembrie 2021, 11:21

Noi lucrări la Palatul Baroc din Oradea. Va avea în subsol o sală multifuncțională și birouri

Noi lucrări la Palatul Baroc din Oradea. Va avea în subsol o sală multifuncțională și birouri (foto: Ovi D. Pop)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Palatul Baroc din Oradea va avea în subsol o sală multifuncţională cu o suprafaţă de 360 metri pătraţi, trei birouri, grupuri sanitare şi anexe.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, planul privind reabilitarea palatului a fost modificat de Comisia Municipală pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului la solicitarea Episcopiei Romano – Catolice. "S-a propus refuncţionalizarea subsolului palatului, pentru care Episcopia va solicita o nouă autorizaţie de construire pe baza unui proiect tehnic", a declarat arhitectul şef al Primăriei Oradea, Radu Fortiş.

Concret, aici se va amenaja o sală multifuncţională, adică o încăpere necompartimentată cu o suprafaţă de 360 mp, situată în jumătatea din aripa estică a palatului, înspre Şirul Canonicilor, trei birouri de tip co-working, fiecare cu o suprafaţă între 30 - 50 metri pătraţi, un coridor de 220 metri pătraţi tot cu funcţiunea de co-working dar şi grupuri sanitare şi anexe.

"Termenul "co-working" defineşte un spaţiu partajat, care poate fi folosit de firmele aflate în căutarea unui birou, un spaţiu în care acestea pot să conlucreze şi să colaboreze", a transmis Primăria.

Potrivit comunicatului, Episcopia Romano-Catolică a mai obţinut de la CMUAT avizul pentru redeschiderea a trei ferestre zidite înainte de anul 1989, refacerea instalaţiilor sanitare, dar şi pentru unele modificări cerute de ISU Bihor.

"Practic, modificările la proiect privesc zona de parter, etajul I şi etajul II - unde se va amenaja o sală de conferinţe de 160 mp, cu grupurile sanitare aferente", a mai spus Fortiş.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, refuncţionalizarea subsolului palatului este menită să vină în întâmpinarea mediului de afaceri local, în special a micilor întreprinzători.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
S-a cam închis robinetul de bani dinspre Ungaria și Vatican.
Așa că, trebuie obținuți niște bani din închirierea unor spații, pentru că nu-i de ici sau de colo să alimentezi cu energie și să întreții ditamai clădirea.
Postat 26 Septembrie 2021, 10:17 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.817 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON