Comisia tehnică pentru probleme de circulaţie din cadrul Primăriei Oradea a dispus în şedinţa de marţi noi restricţii în traficul auto orădean.
Se închide până în aprilie!
Străzile Tompa Mihály şi Vincent Van Gogh din zona Salca se închid traficului rutier începând de marţi, 30 ianuarie până pe 22 aprilie.
„Constructorul a solicitat în Comisia de circulaţie închiderea totală a celor două străzi pentru desfăşurarea în bune condiţii a lucrărilor de modernizare. Pe durata lucrărilor, accesul pe aceste artere va fi permis doar maşinilor de intervenţie pentru salvare, incendiu sau salubrizare", a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.
Lucrările de modernizare a celor două străzi, cu o lungime totală de 862 metri, sunt executate de firma Dumexim.
Modernizarea străzii Tompa Mihály va costa 1,27 milioane lei, iar lucrările de pe strada Vincent van Gogh vor costa 1,25 milioane lei.
„În prima etapă se execută decopertări şi lucrări de canalizare pluvială, după care se va trece la realizarea terasamentelor, amenajarea carosabilului, a accesurilor la proprietăţi şi a trotuarelor. După finalizarea acestora, va începe asfaltarea propriu-zisă", a transmis marţi Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.
Restricții pentru rețeaua de termoficare
La fel, în intervalul 1-16 februarie, două tronsoane de străzi din cartierul Nufărul vor fi închise, la rândul lor, traficului auto.
Restricţiile, solicitate de firma Igna Construct, vor viza strada Nufărului, pe tronsonul delimitat de arterele Ion Bradu şi Bumbacului 30, şi strada Eforiei, pe porţiunea delimitată de arterele Năsăudului şi Velenţa.
Porţiunile de stradă vor fi închise pentru două săptămâni pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor angajate în cadrul proiectului "Valorificarea energiei geotermale în asociaţie cu pompe de căldură pentru producerea agentului termic pentru încălzire şi apă caldă în cartierul Nufărul I - Oradea".
Investiţia, în valoare totală de 15 milioane euro, finanţată din fonduri europene, vizează trecerea cartierului Nufărul I de pe încălzirea exclusiv pe agent termic produs prin arderea gazului în CET pe un mixt de agent termic şi apă geotermală extrasă din subteran printr-o sondă care a fost construită în zonă.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.