URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Septembrie 2024, 19:29

Noi date de la Statistică privind câștigurile salariale medii în Bihor: în iulie „brutul” a depășit 7.000 lei, dar tot e sub media națională

Noi date de la Statistică privind câștigurile salariale medii în Bihor: în iulie „brutul” a depășit 7.000 lei, dar tot e sub media națională foto generic, arhivă BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cea mai recentă raportare a Direcției Județene de Statistică Bihor privind efectivul de salariați, câștigurile salariale, numărul șomerilor și rata șomajului în Bihor arată că în luna iulie câștigul salarial mediu brut a depășit  nivelul de 7.145 lei/persoană.

Acest nivel înseamnă o creștere a acestor câștiguri cu 145 lei față de cel de 7.000 lei din luna precedentă, iunie, dar continuă să fie sub media națională, care în luna iulie, potrivit Institutului Național de Statistică, era de 8.580 lei/persoană.

Potrivit datelor statistice, în luna iulie a acestui an în Bihor au avut câștiguri salariale medii brute peste media județului salariații din servicii (7.460 lei), iar sub media județului au realizat salariații din industrie și construcții (6.793 lei) și salariații din agricultură, silvicultură și pescuit (5.819 lei).

Pe de altă parte, în iulie 2024 câștigul salarial mediu net a ajuns în Bihor la 4.390 lei/persoană, cu 93 lei în creștere față de nivelul din luna precedentă, de 4.297 lei. Și la acest indicator, nivelul înregistrat în Bihor este sub media națională, în luna iulie câștigul salarial mediu net la nivel național fiind de 5.242 lei.

Câștiguri salariale medii nete peste media județului au realizat în Bihor salariații din servicii (4.469 lei), iar sub medie cei din industrie și construcții (4.318 lei) și din  agricultură, silvicultură şi pescuit (3.748 lei).

În ce privește efectivul de salariați din Bihor, acesta a fost la sfârșitul lunii iulie de 185.099 persoane, în creștere cu 243 față de cel înregistrat la finele lunii precedente.

Numărul șomerilor înregistrați în Bihor a fost la sfârșitul lunii iulie de 4.697 persoane, cu 15 peste numărul din luna precedentă, de 4.682 persoane, rata șomajului fiind de 2%. Pe sexe, din totalul şomerilor înregistraţi, 2.337 erau de sex masculin şi 2.360 de sex feminin.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
cresterea destul de agresiva din August 2023 pana azi la salariu se pare
bine, ca eu am 2200 lei in mana si directorul general are 30.000 lei, in medie o ducem bine, cu media la 16.100 lei, asa ca mai important e salariul median in statistica in domeniul asta. Interesant insa ca a crescut si somajul, care poate e bine ca poti atrage alti investitori, dar poate fi si rau daca ii concediezi pe cei cu salariul minim si in statistica da ca ne-a crescut salariul. Pe de alta parte, in Bihor se construieste la fel de mult ca in Cluj dupa autorizatiile de constructie, asa ca preturile la noi sunt ceva mai accesibile la un imobil decat nebunia de la ei.
Postat 30 Septembrie 2024, 22:07 de unu
se pare ca am mai recuperat nitel
am depasit Salajul si Satu Mare, am urcat in ultimii ani pe locul 23 din 42, si e diferenta mica pana sa ajungem la nivelul Arad, Alba. Inca departe de Sibiu, Timis, Iasi, si Bucuresti, Cluj
Postat 30 Septembrie 2024, 22:02 de unu
Curg gârlă balivernele din cornul abundenței realizat de coaliția de guvernare.
Minciuna și manipularea este specifică coloniilor care se formează după chipul și asemănarea liderilor și decidenților. Salariul net al bihorenilor nu trece de 85% din salariul minim brut pe economie. Așa arată cifrele reale, le cunosc pentru că urmăresc lumar rapoartele, pentru a nu-mi dezavantaja oamenii. Cu toate astea, neterminații vin să ne spună că românii trăiesc bine și că nici inventatul ciclon Ashley, venit direct de la PNL pe linia Arahat, sau viitura de pe Dunăre sosită pe linia lui Fechet, nu vor putea stopa îmbogățirea fără precedent a tututor fraierilor care vor merge să voteze cu PNL și/sau PSD.
Postat 30 Septembrie 2024, 20:48 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON