URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Decembrie 2024, 11:30

Victor Micula, vizat de noi acuze: Parchetul Bihor verifică modul în care a „fentat” cele 90 de zile de muncă în folosul comunităţii

Victor Micula, vizat de noi acuze: Parchetul Bihor verifică modul în care a „fentat” cele 90 de zile de muncă în folosul comunităţii foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii Parchetului Bihor au declanşat cercetări legate de modul în care milionarul Victor Micula ar fi ignorat obligaţiile impuse prin condamnarea definitivă încasată pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în dosarul în care a fost acuzat, printre altele, că a tras cu o armă de asalt de pe un pod din Oradea, dar şi că a cumpărat ilegal arme şi muniţie printr-un interpus.

Cercetările se fac pentru instigare la abuz în serviciu şi uz de fals, în acelaşi dosar deschis de procurori, după ce influencerul Makavelli l-a demascat pe Victor Micula, într-un „live” pe TikTok, că l-a plătit pentru promovarea AUR.

Micula la muncă!

Condamnarea lui Victor Micula a fost dispusă pe 17 mai 2024 de Curtea de Apel Oradea, care a decis ca milionarul să primească o pedeapsă de 1 an și 3 luni de închisoare, a cărei aplicare a fost suspendată sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani.

Totodată, instanța i-a impus lui Micula jr. o serie de obligaţii: să presteze 90 de zile muncă în folosul comunității la Mănăstirea Sfintei Cruci sau pentru Primăria Oradea, să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Bihor sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate şi să respecte mai multe reguli, adică să se prezinte la Serviciul de Probaţiune la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, informaţii şi documente despre mijloacele sale de existenţă.

Una zice legea, alta face el

Potrivit Legii 294/2004 privind executarea pedepselor, imediat după o condamnare, hotărârea judecătorească se comunică la Serviciul de Probaţiune, iar acolo judecătorul delegat pentru executarea pedepselor stabileşte programul condamnatului, unde va presta acesta munca în folosul comunităţii şi ce lucrări va executa, în funcţie de starea sa de sănătate. Informaţiile se consemnează într-o încheiere care, apoi, este comunicată împricinatului, iar acesta, în termen de 3 zile de la primirea documentului, trebuie să se prezinte în faţa magistratului.

Victor Micula nu s-ar fi prezentat la Serviciul de Probaţiune Bihor, pentru a fi luat în evidenţă, şi nici nu s-ar fi conformat obligaţiilor şi regulilor care i-au fost impuse, avocaţii săi depunând un document din care reiese că acesta are probleme medicale, probleme pe care consilierii de probaţiune nu le-ar fi verificat pentru a avea certitudinea că sunt reale. 

Chiar şi aşa, informarea transmisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor pe marginea noii anchete, la solicitarea BIHOREANULUI, nu face referire la vreo acuză concretă adusă consilierilor de probaţiune. 

BIHOREANUL a solicitat Serviciului de Probaţiune încă din luna iulie să comunice dacă Micula s-a conformat obligaţiilor legale, în condiţiile în care încă de atunci existau informaţii că acesta s-ar sustrage, reprezentanţii instituţiei au refuzat să ofere date, pe motiv că nu sunt destinate publicităţii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON