URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 18 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Septembrie 2024, 15:33

Nicolae Ciucă, validat candidatul PNL la prezidențiale. Bolojan a fost pe scenă, dar n-a luat cuvântul (FOTO/VIDEO)

Nicolae Ciucă, validat candidatul PNL la prezidențiale. Bolojan a fost pe scenă, dar n-a luat cuvântul (FOTO/VIDEO) (sursa foto: Inquam Photos / George Călin)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ajuns la consiliul PNL cu întârziere, pentru că venea de la inundațiile din Moldova, Nicolae Ciucă a fost validat drept candidatul liberal pentru alegerile prezidențiale.

La întâlnirea ținută în Palatul Parlamentului au participat peste 1.000 de delegați, iar Ciucă, îmbrăcat într-o ținută casual, a fost validat în unanimitate, demersul fiind mai degrabă unul formal.

Atac la PSD și USR

În prima parte a discursului său, Nicolae Ciucă a vorbit despre nevoia de solidaritate cu victimele inundațiilor din Moldova. Apoi, vorbind despre PNL, a spus că liberalii trag ponoasele după alianța cu PSD: „Suntem singurul partid nemăcinat de populism și de fățărnicie, de minciuni sau de propagandă deșănțată. Petrec mult timp în contact cu oameni și vă spun că cei care ne privesc cu neîncredere se gândesc la colaborarea cu PSD”.

Ciucă a spus că liberalii își doresc să facă o coaliție cu partide de dreapta, dar a criticat USR: „Doar că vrem un partener previzibil, matur și responsabil. Guvernarea României în actualul context nu e o joacă de copii, îi așteptăm să se maturizeze”.

Despre Partidul Social Democrat, liderul PNL a spus, fără să pronunțe numele formațiunii, că sunt „urmașii Partidului Comunist”.

Președintele Senatului României a mai spus că „PNL poate și trebuie să câștige președinția României”.

„România are nevoie de un președinte cu fibră și valori liberali, un președinte care pune accent pe investiții, dezvoltare, educație, un președinte care vorbește cu românii din țară și cu cei din diaspora”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Laude fără număr

Invitat la microfon, primarul Bucureștiului, Nicușor Dan i-a ridicat pe liberali în picioare cum nici liderii PNL n-au reușit. „PNL este un partid al unor primari de mari succes, de la care m-am inspirat, și PNL-ul este un partid care în toți acești ani a reușit să adune în rândurile sale specialiști în toate domeniile”, a spus Nicușor Dan.

Au mai luat cuvântul primarul din Slatina, Mario de Mezzo, europarlamentarul Rareș Bogdan, primarul Clujului, Emil Boc, președintele CJ Botoșani, Valeriu Iftime, ministrul Culturii, Raluca Turcan, primarul Sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, fostul ministru de Interne, Lucian Bode.

Cu toții l-au elogiat pe Ciucă și au transmis mesaje mobilizatoare pentru colegi. „În matematica noastră de astăzi niciun alt candidat nu se poate compara cu Nicolae Ciucă, dar niciunul (…) Domnul Nicolae Ciucă este cel mai frumos preşedinte uman pe care l-a avut vreodată România, pentru că este un om care crede în oameni, care iubeşte familia, care iubeşte ţara şi are ceva în el omenesc”, a spus Valeriu Iftime, potrivit News.ro.

Bolojan, no comment

Președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a fost prezent pe scenă, la consiliul liberalilor, dar nu a luat cuvântul.

Acest lucru a născut numeroase speculații, unii întrebându-se dacă nu cumva tăcerea lui Bolojan are legătură și cu faptul că ar fi refuzat să facă un tandem cu Nicolae Ciucă și să se prezinte ca un posibil premier.

Problema a rămas nelămurită, pentru că liderul PNL Bihor a refuzat să facă declarații în fața jurnaliștilor prezenți la evenimentul liberalilor.

De altfel, în ultima perioadă, Ilie Bolojan a refuzat sistematic să vorbească despre refuzul de a face echipă cu candidatul Ciucă, la fel cum n-a comentat nici faptul că USR-ista Elena Lasconi, și ea candidată la prezidențiale, a spus că l-ar vrea prim-ministru pe șeful Consiliului Județean Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Viclean taranul....
Toti cred ca avea ceva de spus, dar s-a abtinut! Daca vorbea se vedea ca n-avea nimic de spus...
Postat 16 Septembrie 2024, 12:31 de pinonel
Discursuri mai grețoase ca la PNL nu vei vedea și auzi nici la partidele comuniste măcar.
La întrunirile PNL nici cu antivomitive nu reușești să înțelegi, ce-i mână în luptă pe vorbitori. Personal, ca liberal de mai bine de trei decenii, chiar îl apreciez pe Bolojan că nu s-a înscris pe lista celor care, până nu de multă vreme, făceau temenele și plecăciuni, grețoșilor Orban, Câțu și alții ca ei.
Postat 16 Septembrie 2024, 07:26 de KP
Taranoiul din birtin ...
Fix cuvantarea Veoricai Danicila de birtin lipsea de la paranghelia galbejitilor ! La Bucuresti, cei care au IQ-ul cat numarul de la opinci, nu au voie sa ia cuvantul pe scena...
Postat 15 Septembrie 2024, 16:26 de Silver_Cat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4662 RON
  • 1 EUR = 4.9738 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON