URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Octombrie 2021, 20:40

Niciun director de 10! Câţi dintre candidaţii la conducerea şcolilor au promovat proba scrisă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct s-a dovedit prea grea pentru 99 dintre candidaţi, adică peste o treime, care nu au luat nota minimă de trecere, 7.

„Din numărul total de candidați prezenți, 63,74% au obținut note peste 7,00”, a transmis vineri seară Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

La examen au fost prezenţi 273 de candidaţi din cei 285 înscrişi. 12 profesori au absentat, iar unul a cerut să susţină proba într-o sesiune specială, fiind în izolare din cauza infectării cu Covid-19. „Nu s-a retras niciun candidat, de asemenea niciun candidat nu a fost eliminat”, a mai transmis IŞJ Bihor.

Unicul candidat care n-a putut participa vineri la examen, fiind infectat cu Covid-19, va susţine examenul scris pe 28 octombrie.

Cod de succes

Din rândul celor 174 de candidaţi admişi, cea mai mare notă obţinută este 9,2. Aşa cum BIHOREANUL a scris, majoritatea candidaţilor au optat pentru anonimizarea numelor, aşa că este imposibil de spus cine este profesorul sau profesoara cu codul „6362520” care a reuşit să ia acest punctaj. Alţi patru candidaţi au primit nota 9, şi numele lor fiind secrete.

Din rândul candidaţilor care nu s-au ruşinat să-şi dezvăluie identitatea, cele mai mari note le-au luat directoarea Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu, Antonia Nica, cu 8,6, şi directorul Colegiului Onisifor Ghibu, Iulius Timar, cu acelaşi punctaj.

La polul opus, cea mai mică notă este 4,2, obţinută de un candidat anonim. Acest clasament continuă cu mai multe note de 5,2 şi 5,4, tot ale unor necunoscuţi.

Ce-au făcut foştii inspectori generali?

Vineri dimineaţă, înainte de intrarea în sălile de examen, BIHOREANUL i-a întâlnit în curtea Colegiului Mihai Eminescu (centrul în care a avut loc proba scrisă) şi pe trei foşti inspectori şcolari generali: Virgil Blage, Alin Novac Iuhas şi Nicolae Avram. Toţi trei au spus că şi-au anonimizat numele pentru că... au putut, şi au spus că rezultatele lor „se vor afla”.

Din cei trei, până la publicarea acestei ştiri, doar Blage şi Novac au confirmat că au promovat examenul. „Am promovat cu nota 8,2", a declarat Novac Iuhas.

În schimb, Blage a refuzat să dezvăluie ce punctaj a obţinut. „Din raţiuni de strategie, nu pot. Nici eu nu cunosc notele potenţialilor contracandidaţi şi nu doresc să le ofer favoruri”, a declarat el. 

Blage ia în calcul să candideze şi pentru conducerea altei şcoli decât Colegiul Economic Partenie Cosma, unde este director de mai mulţi ani.

Urmează interviurile

Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute la testul grilă pot depune contestaţii până duminică inclusiv, online sau la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean Bihor. Rezultatele finale se vor afișa pe 20 octombrie.

Între 21 octombrie şi 1 noiembrie, candidaţii cu note peste 7 la testul grilă vor trebui să aleagă unitatea sau unităţile de învăţământ unde ar vrea să fie directori sau directori adjuncţi, iar apoi să participe la probele de interviu, programate între 15 noiembrie şi 8 decembrie. Un candidat poate opta pentru mai multe şcoli sau grădiniţe.

Rezultatele finale ale concursului se vor valida de către Inspectoratul Şcolar pe 17 decembrie.

Vezi mai jos rezultatele, aşa cum au fost publicate de Inspectoratul Şcolar:

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
RU-SI-NI-CA
V-ati ascuns dupa niste cifre. Macar daca nu ati uita ca inainte sunteti oameni si apoi sefi.Sau ati putea fi amandoua daca aveti calitati.
Postat 18 Octombrie 2021, 20:35 de firtatraian
Numerosi obedienti
Mã mirã cã niste fiinte asa zis educate, pregãtite le este rusine sa-si asume identitate a si doresc sã fie doar numere, indicatori in statistici. Obedienta aceasta ajutã si încurajeazã guvernul neoliberal marxist sã ne considere doar niste elemente de statisticã, sa uite, cã ei trebuie sã guverneze în primul rând pentru oameni !!! Sa le fie rusine numerosilor!!
Postat 16 Octombrie 2021, 12:23 de iahim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON