URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Septembrie 2013, 11:11

Nereguli la aproape toţi panificatorii şi patiserii controlaţi de Protecţia Consmatorilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La finele lunii trecute şi începutul celei în curs, comisarii de la Protecţia Consumatorului au făcut în Bihor 65 de controale privind modul de comercializare, etichetare, prezentare şi publicitate a pâinii şi produselor de panificaţie, constatând că 55 dintre operatorii economici verificaţi sunt responsabili de mai multe abateri.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii marţi, aceste abateri vizează cântărirea produselor cu balanţe având verificările metrologice expirate, folosirea pentru transportarea produselor de panificaţie a unor autovehicule neinscripţionate, neafişarea denumirii furnizorilor de pâine, denumirilor produselor, sortimentelor şi preţului per unitatea de măsură, lipsa analizelor fizico-chimice ale pâinii şi produselor de panificaţie, lipsa etichetelor de identificare şi caracterizare la produsele comercializate vrac, etichetarea incompletă.

Ca urmare verificărilor, angajaţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au constatat că din 15.743 kilograme pâine şi produse de panificaţie şi de patiserie verificate 13.921 kilograme erau cu deficienţe, motiv pentru care au fost întocmite 55 de procese-verbale de contravenţie, cu aplicarea de amenzi în valoare de 121.500 lei.

Pentru a evita să fie înşelaţi, consumatorilor li se recomandă să refuze produsele cu modificări de culoare, consistenţă ori miros care prezintă semne de alterare, de infestare cu paraziţi, să acorde atenţie aspectului, deoarece pâinea nu trebuie să fie nici insuficient coaptă, nici arsă, nu trebuie să fie deformată ori să aibă semne de muşcături sau urme de mucegai.

De asemenea, consumatorii sunt sfătuiţi să nu accepte produse care prezintă data valabilităţii modificată. În fine, o regulă esenţială este să nu cumpăraţi pâinea decât din locuri autorizate, unde există indicii că sunt asigurate condiţii corecte de transport, depozitare şi comercializare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
paine si apa - bolnavicioase ca bolojan
adeline, ai dreptate. i-ai uitat pe nataraii de la bede - astia vind o pita gumoasa de te poti ineca cu ea. ar merita pomeniti cei care chiar produc paine neagra sau cu multicereale, adevarata si de calitate, eu unul nu am gasit inca asa ceva in oras! dupa paine, ne trebuie si apa -- bolojane, manca-te-ar sfintii, apa la robinet este la fel de maronie si cu acelasi gust oribil ca acum o luna! ce contracte faci tu de ne iei pe toti de fraieri cu schimbarea conductelor si dracu stie ce va ma tuna in cap?? sa fi indraznit vreun primar din ungaria sau bulgaria sa faca asa ceva, de mult ii zburau astia creierii si nu mai auzeai de el decat la cimitir! sa nu mai vorbim de tarile cu adevarat civilizate! tampitii ar trebui sa lucreze zi si noapte, de luni pana duminica sa rezolve problema apei potabile in oras, nu sa abandoneze lucrarile pe saptamani intregi! dom primar, nu-ti crapa obrazul de ce faci? nu-ti joaca ochiul stang de cat te pomenesc zi si noapte?
Postat 18 Septembrie 2013, 23:17 de roger
gereralizand constat
Am facut o socoteala : la cata paine mananc pe luna fac economie cam 2 lei, dar la cat ma suprataxeaza cu tat felu de abureli platesc in plus cam 200 de lei !!!! generalizand deduc ca guvernul asta de tampiti au dat o mare lovitura cu reducerea TVA-ului la paine !!!!
Postat 18 Septembrie 2013, 16:12 de scrbitul
deci? taiem tva-ul si marim amenzile?a
deci, taiem tva-ul la paine si apoi scoatem diferenta din amenzi acordate toto producatorilor de paine. frumos, nu? acum, sa enumeram cateva superbrutarii din oradea ca nici cu ei nu ti-e rusine... 1. CIDOR - aproape tot timpul cand cre ceva proaspat, primesc produse ff vechi. - am cam renuntat la ei 2. DORBOB - aceeasi situatie ca si la cidor, dar ei si la produsele de cofetarie sunt dezastru. 3. Johan - astia vand paine parca ai fi din hartie, atatea chimicale introduc in ea. 4. gi&co... la ai am renuntat recent deoarece dupa 2 zile painea avea deja urme de mucegai, miros greu si era lipicioasa 5. Vatra pan - la fel ca si gi& co 6. Bunexim. - am patit si cu ei sa primesc paine gata mucegaita... 7. Vatra pan - daca tii painea mai mult de 2 zile se strica... 8. Ionali, salard... dupa parerea mea cam cea mai bio paine si ff gustoasa se si pastreaza ff bine si langa ei poti pune si brutaria din Sarbi cu produse ff bune... ei au produse la malcom...
Postat 18 Septembrie 2013, 14:33 de adeline
paine inmultita de guvern pentru prosti
Protectia consumatorului face verificari la balantele de masurare carora le-a expirat avizul metrologic (dar l-au facut anterior!), la inscriptionarea masinilor de transport a painii (ce ma intereseaza inscriptionarea masinii, ca nu cumpar painea din portbagajul dubei!!!), in vreme ce consumatorii sunt indemnati sa verifice daca paine nu este muscata, mucegaita, arsa sau necoapta! Singura explicatie pentru aceste masuri ale OPC este ca pe de o parte i-a trimis seful lor de la Guvern sa jumuleasca producatorii de paine si pe de alta parte ca vor sa arate alegatorilor aceluiasi Guvern cata grija au de ei oferindu-le sfaturi ca unor idioti care au si votat majoritar!
Postat 18 Septembrie 2013, 13:00 de alegatorul fomist
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON