URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
26 Iunie 2024, 13:52

NATO are un nou șef: Mark Rutte a fost desemnat oficial

NATO are un nou șef: Mark Rutte a fost desemnat oficial Mark Rutte, împreună cu preșdintele Klaus Iohannis. Foto: INQUAM Photos Alex Nicodim
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După 10 ani sub conducerea norvegianului Jens Stoltenberg, NATO are, începând de miercuri, un nou șef. Miercuri, cele 32 de state membre ale alianței l-au numit în funcția de secretar general pe premierul olandez în exercițiu Mark Rutte, care își va prelua efectiv atribuțiile în luna octombrie.

„Consiliul Nord-Atlantic a decis să îl numească pe premierul olandez Mark Rutte în funcția de viitor secretar general al NATO, succedându-i lui Jens Stoltenberg”, a anunțat NATO într-un comunicat de presă citat de agențiile internaționale de presă și preluat de HotNews.ro.

„Domnul Rutte își va prelua funcția de secretar general începând cu 1 octombrie 2024, când expiră mandatul domnului Stoltenberg, după zece ani la conducerea Alianței”, se mai arată în informare.

HotNews.ro notează că numirea lui Rutte a devenit o formalitate după ce singurul său rival pentru acest post, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat săptămâna trecută că a ieșit din cursă, după ce nu a reușit să se impună.

Sursa citează că Mark Rutte, în vârstă de 57 de ani, este un critic feroce al președintelui rus Vladimir Putin și un aliat ferm al Ucrainei, care și-a perfecționat abilitățile de negociator politic în timpul celor aproape 14 ani în care a fost prim-ministru olandez.

Rutte a susținut activ sprijinul militar al Europei pentru Ucraina de la invazia Rusiei din 2022 și a afirmat că înfrângerea Moscovei pe câmpul de luptă este vitală pentru asigurarea păcii în Europa.

„Punctul său de vedere este puternic influențat de doborârea unui avion de linie deasupra Ucrainei în 2014, pe care Olanda o pune pe seama Rusiei, și în care 196 dintre cele 298 de victime erau olandezi. NATO trebuie să fie puternică pentru a contracara Moscova, iar ceilalți lideri ai Uniunii Europene nu trebuie să fie naivi cu privire la Putin, susține Rutte”, conform HotNews.ro.

„Nu se va opri la Ucraina dacă noi nu îl oprim acum. Acest război este mai mare decât Ucraina. Este vorba despre apărarea statului de drept internațional”, a spus Mark Rutte în septembrie 2022 conform aceleiași surse.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
NATO nu are sef!
Iohannis a fost timp de trei luni cel mai penibil om de pe planeta. Mascariciul asta s-a autopropus pentru o functie pentru care nu exista concurs. E ca si cum ar fi anuntat ca vrea sa fie papa. cat despre Rutte, e in delir total cand vorbeste despre infrangerea Moscovei pe campul de lupta si de Rusia care nu se opreste la Ukraina. Pai nici macar nu e interesata de toata Ukraina, dupa cum se vede. O fi fumat ceva, doar e olandez. Apropo razboi, nu vi se pare o stire demna de mentionat ca cineva a lansat bombe cu dispersie asupra Crimeeii? Stiti, bombele alea interzise pe aproape planeta care au ca singur scop schilodirea civililor. Au murit doua fetite, una de 2 si una de 9 ani. Erau la plaja.
Postat 27 Iunie 2024, 22:22 de 1x1
Cresc șansele lui Johannis de a ajunge la NATO.
Ca șef al chelnerilor de la sediul NATO din Bruxelles, în locul prostănacului care vrea să fie președinte independent cu susținerea tuturor participanților la festivalul alegerilor.
Postat 26 Iunie 2024, 22:56 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON