URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Iunie 2010, 14:25

Muzeul sărbătoreşte curentul Bauhaus printr-o expoziţie a artiştilor maghiari

Muzeul sărbătoreşte curentul Bauhaus printr-o expoziţie a artiştilor maghiari Clădirea Bauhaus din oraşul german Dessau este creaţia lui Walter Gropius, iniţiatorul curentului Bauhaus. Construcţia este una dintre cele mai reprezentative pentru curentul artistic constructivist şi este înscrisă în lista patrimoniului cultural mondial UNESCO
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Palatul Baroc din Complexul Muzeului Ţării Crişurilor va găzdui, vineri, 25 iunie, de la ora 18, vernisajul expoziţiei Hommage Bauhaus '90, care prezintă lucrările celei de-a treia generaţii de artişti plastici maghiari constructivişti.

Expoziţia este organizată în colaborare cu Galeria A 22 din Budapesta şi în parteneriat cu Episcopia Romano-Catolică de Oradea şi va avea loc în Sala Albă a Secţiei de Artă.

"Curentul Bauhaus a menţinut legături strânse cu artiştii maghiari şi nu numai, iar însemnaţi artişti maghiari, cum ar fi Moholy-Nagy, Bortnyik, Breuer Marcell, au avut o contribuţie de necontestat, prin operele lor, la împlinirea, peste timp, a curentului", se precizează într-un comunicat al Muzeului Ţării Crişurilor.

Şcoala şi mişcarea artistică Bauhaus a fost generată de către arhitectul şi pedagogul german Walter Gropius. Curentul se bazează pe ideile avangardei istorice şi pe constructivism. "Spiritul constructiv se fundamentează în continuare pe inovaţie, care stă la baza artei contemporane şi generează mereu şi mereu provocări artistice", se mai arată în comunicat.

Vernisajul de la Palatul Baroc este organizat cu prilejul împlinirii a 90 de ani de la apariţia curentului artistic Bauhaus.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON