URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 20 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Ianuarie 2014, 17:28

Ca să fie angajaţi cu carte de muncă, muncitorii unei brutării au fost puşi de patroni să... scoată credit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
O familie de orădeni, administratori ai mai multor firme din Oradea şi Aleşd, sunt urmăriţi penal pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la înşelăciune, după ce au convins şase persoane să se împrumute pentru ei la două bănci din Oradea.

Din datele poliţiştilor, în perioada 2006-2007, Dumitru Caba, 56 ani, Aurelia Caba, 51 ani şi Călin Caba, 29 ani, i-au convins pe oameni să se împrumute, cu promisiunea că îi angajează cu forme legale la brutăria pe care o patronau şi unde aceştia lucrau fără contracte de muncă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, cei trei le-au întocmit oamenilor adeverinţe de venit false, iar după obţinerea creditelor bancare şi-au însuşit în întregime banii. Ratele nu au mai fost achitate, însă, persoanele împrumutate ajungând executaţi silit de băncile de unde au luat creditele.

"Prejudiciul total provocat astfel unităţilor bancare este de 253.527 lei şi 29.000 euro, din care, până în prezent, a fost recuperată suma de 88.310 lei", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Dumitru Caba nu e la primul dosar penal. Patron al unui depozit de materiale de construcţii, al unei brutării şi al unei fabrici de paste făinoase cunoscute sub brandul Cibarom, afaceri care acum sunt pe butuci, el a fost trimis în judecată în 2012 pentru înşelăciune în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave, după ce a achiziţionat diverse materiale de construcţii de la cinci societăţi din Oradea, Constanţa, Iaşi şi Bistriţa Năsăud, pentru plata cărora a emis mai multe file CEC care, odată introduse în circuitul bancar, au fost refuzate la plată din cauza lipsei totale de disponibil în cont.

Prejudiciul provocat în acel dosar de afacerist se ridică la 285.066 lei şi nu a fost recuperat. Procesul se află, încă, pe rolul Judecătoriei Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
vadu, oricum MITICA nu se COMPARA cu IOAN ala e un stapan de sclavi
CABA IOAN e un nebun , D-tru e mai bun la suflet, numai aia pierd in viata , ala si haina ti o da de pe el , IOAN in schim toata viata lui a furat si batut oameni , ca sa vezi cum e viata ! ALA bun ajunge rau vazut si ala rau ajunge bine vazut, extraordinar !
Postat 30 Ianuarie 2014, 22:37 de dan
De ce nu il ajuta fratele mai mic CIDOR !
Dragul meu frate ! Te-am mai ajutat ,dar acum te ajut pentru ultima oara ! Ca poate de la tine am invatat ce fac ,mai bine ca tine cei drept . Dar si poate daca tu nu erai nici eu nu eram . Sangele apa nu se face ! CIBAROM =CIDOR !!
Postat 30 Ianuarie 2014, 21:43 de Nelu
Fratii Micula au facut peste 5.000 de chestii din astea!
Si? I-a luat cineva la intrebari?
Postat 30 Ianuarie 2014, 21:31 de Tree
povestea lu pacala
amu prost ii cine da nu cine cere daca ai un pic de creier nu faci asa ceva chiar si pentru un serviciu ca risti la final sa ramai si fara serviciu si fara casa domnia si prostia se plateste
Postat 30 Ianuarie 2014, 18:06 de pacaliciu
Nici o noutate
Asta-i reteta lui Micula.....Cine era angagajat gira cu casa..casa care era garantata de firma pt credite...
Postat 30 Ianuarie 2014, 17:45 de fost angajat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON