URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 August 2013, 15:03

Muncitor la reţeaua de apă din Topa de Criş, îngropat pe jumătate într-un şanţ

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pompierii bihoreni au intervenit, luni la amiază, pentru salvarea unui bărbat de 23 de ani, îngropat de pământ până la brâu într-un şanţ din Topa de Criş, de la intersecţia DN1 cu drumul judeţean ce duce la Vadu Crişului.

Potrivit lt. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, la faţa locului s-au deplasat un echipaj de pompieri militari şi unul de prim-ajutor calificat din Aleşd, respectiv unul de terapie intensivă mobilă din Oradea.

"Utilizând echipamentele şi accesoriile din dotare, forţele de intervenţie au procedat operativ la balizarea zonei, consolidarea pereţilor şanţului şi degajarea cantităţii de pământ care bloca victima, ce se afla în stare de conştienţă", a precizat Roşca pentru BIHOREANUL.

După o intervenţie de aproximativ o oră, bărbatul a fost scos din şanţ şi preluat de echipajul TIM. Deşi avea contuzii la picioare, tânărul a refuzat să fie transportat la spital.

Potrivit primarului din Vadu Crişului, Dorel Cosma, muncitorul este angajat al unei firme căreia Selina, societatea contractată de Primărie, i-a dat în subantrepriză lucrarea. "Nu ştiu ce firmă este. Dar muncitorul avea echipament", a spus Cosma.

La faţa locului s-au deplasat şi inspectorii ITM Bihor, care vor investiga în ce condiţii s-a petrecut accidentul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON