URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Martie 2021, 22:57

Moarte neaşteptată a unei îndrăgite profesoare din Oradea, Adriana Bunea de la Liceul German (FOTO)

Moarte neaşteptată a unei îndrăgite profesoare din Oradea, Adriana Bunea de la Liceul German (FOTO) (sursa foto: Liceul German "Friedrich Schiller")
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fosta directoare a Liceului German "Friedrich Schiller" din Oradea, Adriana Bunea, s-a stins din viaţă fulgerător, joi, la Spitalul Judeţean. Ea fusese internată luni, chiar în ziua administării celei de-a doua doze de vaccin anti-Covid, însă sursele medicale resping ideea că acest lucru ar fi avut vreo legătură cu decesul. 

Îndrăgita profesoară de fizică este plânsă acum de familie, de multe generaţii de elevi, dar şi de colegii ei. 

Cu nemărginită durere...

"Colectivul Liceului Teoretic German "Friedrich Schiller" anunţă, cu nemărginită durere, trecerea la cele veşnice a doamnei profesoare Bunea Maria Adriana, director al liceului între anii 2009-2014, un om de ţinută morală excepţională, un dascăl dedicat şi un coleg apreciat. Cuvintele devin prea sărace, insuficiente parcă, pentru a exprima regretul de care suntem cuprinşi noi, toţi cei care am cunoscut-o, la aflarea tristei veşti despre dispariţia sa fulgerătoare", se arată într-o postare făcută vineri pe site-ul Liceului German din Oradea. 

La intrarea în liceu, dar şi într-o sală de clasă în care aceasta a predat au fost puse flori şi au fost aprinse lumânări în memoria profesoarei care s-a stins prea devreme, ea având doar 55 de ani. 

Fiica profesoarei a scris, la rându-i, pe Facebook: "Te iubesc din tot sufletul meu, mami!". 

Intoxicaţie cu substanţă necunoscută

Portalul local Bihon.ro scrie că profesoara Adriana Bunea a murit joi seara la Spitalul Judeţean din Oradea, după ce cu câteva zile mai devreme, pe 8 martie, a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe în stare de inconştienţă. 

Aceeaşi sursă notează, citându-l pe managerul spitalului, dr. Adrian Duşe, că diagnosticul prezumtiv în cazul femeii a fost "intoxicaţie cu substanţă necunoscută". Cauza morţii va fi stabilită în urma unui examen medical specific. 

Soţul fostei directoare, profesorul Vasile Bunea, a declarat pentru Bihon.ro că în ultimele săptămâni soţia lui s-a simţit rău în mai multe rânduri, dar nu se ştia să fi avut probleme serioase de sănătate. 

Acelaşi portal menţionează şi că luni, 8 martie, femeia a primit a doua doză de vaccin anti-Covid, însă sursele medicale resping ideea că acest lucru ar fi avut vreo legătură cu decesul profesoarei. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
"Moarte neaşteptată....."
Oare in asemenea cazuri există şi moarte aşteptată?
Postat 13 Martie 2021, 13:19 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON