URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Septembrie 2024, 16:31

Mircea Geoană demisionează din funcția de adjunct al NATO. Se pregătește să candideze la președinția României

Mircea Geoană demisionează din funcția de adjunct al NATO. Se pregătește să candideze la președinția României sursa foto: Facebook / Mircea Geoană
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mircea Geoană (66 ani) demisionează de la NATO și candidează la Președinția României, a anunțat marți Europa Liberă, arătând că informația a fost confirmată chiar de secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice.

Potrivit portalului romania.europalibera.org, marți (3 septembrie), Mircea Geoană a avut o discuție cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pe care l-a informat despre decizia sa. 

Totuși, Geoană va mai rămâne în funcție câteva zile, până pe 10 septembrie. El ocupă postul din octombrie 2019 și, în mod normal, mandatul său s-ar fi încheiat la mijlocul lunii octombrie. 

Informația privind renunțarea la funcție a fost confirmată pentru Europa Liberă atât de către secretarul general adjunct, Mircea Geoană, cât și de alte surse din cadrul NATO.

De altfel, publicația scrie că Geoană a precizat că demersul este legat de intenția de a candida pentru funcția de președinte al României, una vehiculată de mai multă vreme. 

Totodată, Mircea Geoană a publicat marți după amiaza un mesaj de rămas-bun, alături de câteva fotografii alături de Jens Stoltenberg. „Să fiu în conducerea NATO a fost onoarea vieții mele. Îi mulțumesc Secretarului General Stoltenberg pentru încredere și prietenie. Împreună, în ultimii 5 ani, am traversat multe momente dificile, dar am împărtășit și nenumărate realizări, alături de echipa noastră remarcabilă. Pe măsură ce trec la un nou capitol, privesc cu mândrie la timpul memorabil petrecut în slujba celei mai importante Alianțe din istorie”, a scris acesta pe Facebook. 

Poziția de la vârful NATO va fi preluată de germanul Boris Ruge, actual secretar general adjunct pentru afaceri politice și politica de securitate.

Mircea Geoană a fost președintele PSD din 2005 până în 2010, iar în 2009 a fost candidatul partidului la funcția de președinte al României. A pierdut cursa la limită, cu o diferență de 0,66% în fața lui Traian Băsescu, amintește portalul citat. 

Nu demult, o investigație semnată de Emilia Șercan în PressOne a arătat că Mircea Geoană a plagiat circa o treime din lucrarea sa de doctorat, mai precis 78 dintre cele 279 de pagini ar fi fost copiate fără citarea sursei, din rapoarte ale foștilor președinți americani Bill Clinton și George W. Bush. Mircea Geoană a catalogat dezvăluirea drept „o campanie de fake news”. Ulterior, Comisia de etică de la ASE a decis că Mircea Geoană a plagiat doar 43 de rânduri și două tabele.

Primul tur de scrutin pentru alegerile prezidențiale din 2024 are loc în data de 24 noiembrie, iar al doilea tur în 8 decembrie. Unele sondaje îl plasează pe Mircea Geoană pe primul loc în ceea ce privește intenția de vot a românilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Jocuri pilitice
Ca mulți alți candidați, Mircea Geoană, cu șanse spre 0 de a ajunge ceva, candidează doar ca să fragmenteze voturile electoratului și să reducă șansele lui Simion. Scopul esențial este ca să rămână la putere tot tandemul PSD-PNL. Probabil în schimbul acestei prestații, va primi și el o felie mare de prăjitură.
Postat 04 Septembrie 2024, 13:30 de georgemarian
Abia au așteptat cei de la NATO să scape de el.
Unii de pe la NATO l-au și încurajat să devină candidat în România și astfel să demisioneze, ca să nu fie nevoie să-l dea afară, după ce "prostănacul" a fost câțiva ani papagalul de serviciu al alianței.
Postat 04 Septembrie 2024, 09:49 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON