URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 August 2013, 11:16

Mircea, fă-te că te-ai schimbat!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu am negat niciodată nici libertatea, nici capacitatea unui om de a se schimba. Oricine poate să-şi schimbe stilul vestimentar, regimul alimentar, frizura, preferinţele muzicale, lecturile, prietenii, profesia. Poate înceta să-i mai placă locul în care trăieşte, ba chiar şi persoana pe care o iubea. Poate, cu atât mai mult, să-şi schimbe convingerile politice.

Ca urmare, nu s-ar fi cuvenit decât cel mult o prudentă rezervă, nu şi opoziţie apriorică şi categorică, în momentul când un personaj precum Mircea Matei a reapărut în Oradea ca şef al Partidului Mişcarea Populară, jucând metamorfoza PDL-istului de odinioară şi a PPDD-istului de conjunctură într-un cavaler al moralităţii şi profesionalismului.

N-ar fi fost "politically correct", aşadar, să suspectăm că omul care nu a lucrat niciodată înainte de a-l fi pus partidul şef (ce ironie!) taman peste Inspectoratul Teritorial de Muncă nu se putea strădui de acum înainte să ajungă exemplar pentru societate şi reprezentativ pentru noua sa formaţiune, a cărei conducere a primit-o nu se ştie de la cine. Un "cetăţean care munceşte cinstit", altfel decât paraziţii şi neputincioşii care "stau cu mâna întinsă".

Nu s-ar fi cuvenit ca aceluia care odinioară şi-a târât concubina în judecată pentru a-i lua jumătate din casă, deşi ea îi creşte copiii, să-i negăm subita revelaţie şi descoperirea "crezului creştin-democrat".

Nu se cădea ca unei persoane lipsite până şi de elementarul patriotism local, care - doar fiindcă era orbită de ură împotriva unui primar, şi-a folosit funcţia de la ANRSC răzbunându-se pe un întreg oraş - să-i bagatelizăm jurământul că "patriotismul şi tradiţiile vor fi pe stindardul formaţiunii noastre".

Ar fi fost, în fine, o răutate să nu credem că deşi acelaşi individ a refuzat să-şi explice acţiunile şi deciziile mai ales în ultimii ani va respecta de acum încolo deviza potrivit căreia "transparenţa va fi un element cheie".

Toate lozincile mai sus citate le-am putut consemna, din păcate, doar din sursă indirectă, întrucât cel care le-a emis, preşedintele PMP Bihor, şi-a anunţat revenirea pe scenă doar unor confraţi despre care era sigur că, poate din jenă, poate din lehamite, nu-l vor deranja cu vreo întrebare. Asta deşi sunt sigur că nimeni nu l-ar mai fi chestionat despre trecut, de vreme ce e ştiut atât de bine.

Aş fi fost gata să cred că vechiul Mircea Matei s-a schimbat cu adevărat dacă noul Mircea Matei ar fi revenit între noi, fie şi adus de Mişcarea Populară, fără să-şi trădeze frica tocmai faţă de ceea ce a fost. Cum nu reuşeşte, ci continuă să fie strident şi duplicitar, sunt gata să pun pariu că nici nu va reuşi - poate nici nu a încercat măcar - să fie altfel. Cu toate că n-am nicio satisfacţie să câştig rămăşagul!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
-
Nici primarul n-a lucrat mai mult de un an din propriile puteri, in rest a fost plasat in tot felul de functii, de catre partid.
Postat 30 August 2013, 14:32 de AB
schimbatorul
Rade harb de oala sparta!
Postat 29 August 2013, 21:51 de pusca si curaua lata
Aloooooo...
.....iar a aparut pedelistul notoriu!Cred ca locul lui este la inventarierea cateilor comunitari!Acolo deosebeste gudele de caini..omul potrivit la ..locul potrivit,ii poate deosebi dupa ...sula cateiolor..mars Matei stai in cusca ta,guda Oradiei,hamham!
Postat 29 August 2013, 11:16 de ion maciuca
PoPULArul din MiSCULAtia PoPULAra
FOSTUL mare sef seamana leit cu personajele din Vacanta Mare.Mancat de ses si ofticat rau, isi scobeste negreala de sub unghia degetului mic...povestind celor care stau sa-l asculte...despre valori pe care nu le-a cunoscut vreodata....Din toata cariera lui...politica( alta n-a avut) n-a emanat pic de respect pentru traditie; patriotism sau alte valori.E adevarat ca a dat dovada de "mare caracter si patriotism local"cand a pus umarul la incarcarea facturii de incalzire pentru asociatiile de locatari....si la lichidarea CET-ului.Cetateanu cinstit Jatei este transparent.Atat de transparent incat se vede prin el! Poate ca l-a atras Miscarea PoPULAra, din nostalgia vremurilor cand canta pe la nunti pentru o masa calda si-un Jidvei.SUCCESURI, nene Iancule!
Postat 28 August 2013, 20:14 de PP.DDe SUPT
Rade Körös, simbriasul PeNaLilor !
Körös, nu vei fi niciodata nici roman, nici ungur, vei fi doar un biet mercenar care se vinde pt. un blid de linte, ca ultima centurista !
Postat 28 August 2013, 14:01 de DlGoe
Nici Criş nu s-a schimbat vreodată şi nici Matei nu se va putea preface că e schimbat
Aceeaşi Mărie cu altă Pălărie.
Postat 28 August 2013, 12:08 de Hope
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON