Însoţit de primarul Oradiei, Florin Birta, ministrul bihorean al Dezvoltării, UDMR-istul Cseke Attila, a vizitat sâmbătă, pentru a patra oară, şantierul sălii polivalente din Oradea, investiţie derulată de instituţia pe care o conduce.
Cseke a spus că lucrările plătite de Minister ar urma să se încheie la finalul lunii august, însă teste şi diverse finisaje se vor putea face abia după ce Primăria va racorda clădirea la reţeaua termică şi la cea electrică.
"Există un avansa faţă de vizita trecută (n.r. de pe 25 iunie), dar acest avans trebuie consolidat în mod categoric. Dorim ca lucrările de construcţii şi de instalaţii, în ceea ce priveşte contractul Ministerului Dezvoltării, să-l avem finalizat la 31 august. Sigur, anumite aspecte ţin de lucrarea care este în sarcina Primăriei, legate de reţeaua edilitară, probele se pot face dacă avem curent", a declarat Cseke, la finalul vizitei.
Branşamentele, la toamnă
Reprezentanţii firmei Erbaşu Construcţii, care ridică sala, i-au explicat ministrului că au finalizat tavanul construcţiei, lucrează la montarea scaunelor şi la zugrăveli, executate în proporţie de 80%. "Parchetul sportiv este depozitat în spate, la montaj suntem condiţionaţi de racordul electric şi de termoficare. Sonorizarea trebuie să apară, toate corpurile de iluminat din sala mare sunt montate, aşteptăm racordul să facem teste", a spus un reprezentant al firmei.
Tot de racordul electric depinde şi montarea tabelei de marcaj, în formă de cub, care înainte de a fi ridicată pe tavan trebuie testată, iar asta nu se poate fără curent. Totodată, abia după ce vor monta cubul, muncitorii vor monta parchetul pe suprafaţa de joc.
Primarul Florin Birta a precizat că sala va avea racorduri peste circa două luni. "Am început lucrările la amenajările exterioare, termenul estimat este undeva pe sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, când vom avea branşamente şi la partea electrică şi de termoficare. Aproximativ pe sfârşitul lunii octombrie, sala va putea fi dată în folosinţă, dacă nu mai apar alte împiedimente", a declarat Birta.
Mai devreme
Cseke a precizat că termenul limită din contractul ministerului cu firma de construcţii este la mijlocul lunii octombrie, prelungit atunci când Primăria a cerut un sistem de sonorizare mai performant, dar ambiţia este ca şantierul interior să fie închis înainte de termen.
"Voi fi complet mulţumit când vom finaliza această lucrare. Am spus de la începutul mandatului, evident fiind şi orădean, că una din priorităţile ministrului acutal este finalizarea acestei lucrări, am urmărit îndeaproape, sunt a patra sau a cincea oară aici. Din toamnă ne vom bucura de această sală polivalentă, va fi spectaculos, meciurile, evenimentele sportive şi nu numai vor avea infrastructură modernă în Oradea", a mai spus Cseke.
Sala polivalentă va avea o capacitate de 7.000 locuri la spectacole, 5.500 locuri la competiţiile de handbal şi 5.200 locuri la cele de baschet şi volei, şi costă 112 milioane lei (circa 23 milioane euro), fonduri asigurate de Ministerul Dezvoltării prin Compania Naţională de Investiţii, la care se adaugă o cofinanţare de aproximativ 5,2 milioane euro din partea Primăriei Oradea, care suportă cheltuielile pentru sistemul de încălzire cu apă geotermală şi cele pentru amenajările exterioare.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.