Condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare şi 120 de zile de muncă în favoarea comunităţii pentru loviri şi judecat pentru trafic de migranţi, deputatul Mihai Lasca a făcut, pe Facebook, primele comentarii pe marginea situaţiei sale.
Condamnat, dar ţine la imagine
Tolănit pe scaun, Lasca a citit cu pauze îndelungate şi poticnindu-se repetat dreptul la replică "ca urmare a recentelor afirmaţii şi neadevăruri din presă" prin care, zice el, "se încearcă în mod virulent, din nou, să mă decredibilizeze şi să îmi lezeze imaginea la comanda unor interese obscure" iar el nu doreşte să fie perceput de opinia publică "drept un infractor".
"Eu sunt şi voi rămâne acelaşi militant pentru drepturile şi libertăţile poporului român pe care îl reprezint cu onoare", zice Lasca în înregistrare.
Deputatul susţine totodată că nu a fost condamnat pentru "acţiuni de corupţie, delapidare, abuz în serviciu sau alte infracţiuni", despre care el ştie că sunt "specifice mediului politic", ci pentru "o faptă de natură conjugală" din 2019.
Adică l-a bătut pe – susţine el - "amantul concubinei mele", femeie despre care nu spune, însă, că la vremea respectivă îl părăsise deja, ba chiar a cerut ordin de protecţie împotriva lui, iar acum solicită să fie executat silit pentru că parlamentarul, care se autointitulează "militant pentru drepturile şi libertăţile poporului român", nu-şi achită obligaţiile faţă de cei doi copii ai săi.
Justiţie injustă
Deputatul consideră "total injustă" decizia Curţii de Apel Oradea prin care a fost condamnat definitiv pretinzând cu tupeu că victima sa, pe care o descrie ca "un spărgător de familii şi cu un palmares de trei divorţuri", i-ar fi făcut "semne obscene" în trafic, iar el nu l-ar fi bătut, aşa cum a reţinut instanţa.
"În ciuda faptului că opinia publică a perceput cele întâmplate ca un act de agresiune, aceasta a constat într-o discuţie contradictorie urmată de o îmbrânceală în interiorul autoturismului în care acest individ se afla", a explicat deputatul, susţinând totodată că certificatul medico-legal care atestă că victima sa a avut nevoie de 20 de zile de îngrijiri ar fi fot obţinut în mod fraudulos, "urmând ca în perioada următoare să parcurg căile legale pentru a-mi dovedi nevinovăţia".
Trafic de migranţi? "Acuzaţii mincinoase"
În declaraţia video pe care Lasca a postat-o pe Facebook, acesta s-a referit şi la dosarul în care este judecat pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Deputatul ex-AUR îl acuză pe procurorul şef al DIICOT Oradea, Adrian Pantea, cel care l-a dus la arestare în 2013 că "a formulat acuzaţii mincinoase pentru a obţine mandatul de arestare", că acuza care i se aduce "este de asemenea fictivă, deoarece aceşti migranţi nu au existat niciodată".
"Subliniez faptul că, din 2013 şi până acum, acest dosar nu a putut fi trimis în judecată. Au trecut circa 8 ani de zile, din lipsă de probe la adresa mea", a spus Lasca. O nouă dezinformare, în condiţiile în care dosarul a fost trimis în faţa instanţei în 2018, iar după ce rechizitoriul întocmit în caz de procurorii DIICOT a fost confirmat atât de Tribunalul Bihor, pe 30 octombrie 2019, cât şi la Curtea de Apel, pe 12 martie, în acest an, cauza a ajuns în etapa judecăţii de fond, având stabilit primul termen de dezbatere pentru această lună.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.