URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 26 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bihorul nu stă grozav cu conectivitatea. Autostrada zace în nelucrare de 20 de ani și, deși tronsoanele din județ sunt licitate și atribuite, încă nu s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, pentru că Guvernul nu mai are nicio lețcaie.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Octombrie 2024, 19:01

Micul pictor orădean Dragoș Dobocan a expus din nou la Paris

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pictează de la 5 ani, iar lucrările sale, majoritatea în acrilic și inspirate din natură, sunt apreciate în țară, dar și peste hotare, în cadrul unor saloane în Dubai sau Paris.

Acum în vârstă de 11 ani, micul pictor orădean Dragoș Dobocan și-a trecut în portofoliu o nouă expoziție la Paris, la sediul UNESCO, în cadrul unei seri culturale internaționale intitulate „Arts et traditions du Monde” (Artele și tradițiile lumii), unde și-a etalat 50 de lucrări în acrilic, tehnica sa preferată.

Evenimentul a avut loc luni, 21 octombrie, și a reunit artiști din întreaga lume, inclusiv din Japonia, China, Franța, Portugalia, România și Liban. Dragoș a fost singurul copil invitat să participe, alături de artiști consacrați.

Pe lângă Dragoș, România a fost reprezentată și de artista plastică Daniela Brosset, o orădeancă stabilită în Franța, cea care l-a și descoperit pe Dragoș.

Tânărul artist orădean a fost invitat la UNESCO după ce a impresionat publicul și artiștii prezenți la Salonul Internațional de Artă Contemporană „Art - Shopping”, desfășurat între 18 și 20 octombrie 2024, la Carrousel du Louvre din Paris.

Maria Arouss Achmar, președinta Association Internationale de Diplomatie Culturelle - Delegation de Liban, a fost cea care l-a remarcat la Salon și l-a recomandat conducerii UNESCO Community Association.

„Dragoș este un artist care a crescut sub aripa unei mame iubitoare, inteligente și ambițioase. Este talentat, pasionat de arta sa și în căutarea constantă a perfecționării. Asta am observat eu la el. Este al doilea an consecutiv în care îl primesc pe acest artist român în galeria mea în cadrul Salonului Internațional de Artă Contemporană „Art-Shopping”, unul dintre cele mai cunoscute din lume, și chiar sunt foarte mândră de el”, a declarat Maria Arouss Achmar.

Dragoș Dobocan, fiul jurnalistei Crina Dobocan, este elev în clasa a V-a al Școlii Gimnaziale „Dacia” din Oradea și studiază pictura de la 5 ani. El a început cursurile de pictură la Atelierul „Mânuțe Fermecate” din Oradea, continuând la Academia de Arte „Marina Căpățînă” din București. A absolvit cursurile Școlii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea, la clasa profesoarei Florence Sabău.

A participat la mai multe concursuri naționale și internaționale de pictură și este unul dintre beneficiarii programului de promovare a talentelor MOL România și al Fundației pentru Comunitate din Cluj Napoca.

Dragoș Dobocan are deja în portofoliu mai multe expoziții de pictură organizate atât în România, cât și în străinătate, la Paris și Dubai, atrăgând atenția criticilor și publicului prin talentul său și expresivitatea lucrărilor sale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Topograf PROPAGANDISTULE
Să nu cumva să vezi tu ca se spune ceva frumos legat de Oradea. Orice lucru frumos se spune despre Oradea, tu îl sugi pe Putin.
Postat 22 Octombrie 2024, 23:20 de Sandu2100
niste chiciosenii penibile
Ceva mai penibil n-am vazut pana acum... Mai degraba se plimba toata famiglia prin lume (Paris, Dubai, Sankt Petersburg etc.) pe banii fraierilor de sponsori, cred ca de fapt asta e scopul acestui "talent", ca daca te uiti la "picturi" e clar ca e penibila treaba. Nu asa arata talentul, la varsta asta.
Postat 22 Octombrie 2024, 20:27 de topograf
un copil perfect, ne mandrim cu tine, Dragos!
Bravooo, Dragos! i-am urmarit evolutia pe parcursul anilor si pot spune ca este un tanar foarte talentat, care va castiga inimile tuturor in viitor! este puternic, sensibil, simplu si luminos, un copil perfect! felicitari si mamei lui pt ca il ghideaza si sprijina sa ajunga pe culmi inalte!
Postat 22 Octombrie 2024, 20:22 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9733 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON