URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Iunie 2021, 14:31

Micii salvatori: Copiii, sărbătoriţi de pompierii bihoreni în toate subunităţile din judeţ (FOTO / VIDEO)

De Ziua Internaţională a Copiilor, toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana şi-au deschis, marţi, porţile, organizând jocuri, demonstraţii şi lecţii pentru cei mici.

Copiii au fost angrenați de pompieri într-o serie de jocuri menite a le dezvolta abilitățile de salvatori și a le crea amintiri și experiențe frumoase și utile. „Astfel, unii dintre copii au parcurs un circuit cu obstacole pentru a salva un animal: pornind de la un tobogan, au străbătut un tunel, au urcat pe o scară și au salvat un animal de jucărie, dintr-un copac. Alții au învățat să dirijeze jetul de apă, doborând popice cu ajutorul lui, stingând un incendiu la căsuța machetă sau, pur și simplu, refulând apa la ţintă, sub coordonarea și cu sprijinul gazdelor”, a declarat mr. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Totodată, cei mici, însoțiți de părinți sau bunici, au asistat cu interes la exerciții demonstrative de stingere a incendiilor, de salvare de la înălțime, de acordare a primului ajutor calificat, de echipare contracronometru, precum și la prezentarea tehnicii de intervenție din dotarea inspectoratului.

Atent supravegheaţi de gazde, sărbătoriţii zile „au descins” şi în autospeciale, testând accesoriile din dotarea acestora şi probând echipamentele salvatorilor. Fireşte, mulţi micuţi au promis că, atunci când vor fi mari, se vor face pompieri.

Ca distracţia să le fie şi folositoare, personalul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților (SPIRC) le-a explicat celor mici cum trebuie să se comporte înainte, pe timpul și după producerea diferitelor situații de urgență (prevenirea înecului, incendii, inundații, descoperirea de muniții neexplodate etc.), distribuindu-le broşuri şi pliante din domeniu, pentru a-i ajuta să transmită la rândul lor, celor dragi, cunoştinţele dobândite.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON