URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Aprilie 2020, 09:00

Medicii orădeni, instruiţi prin teleconferinţă de specialiştii chinezi cum să lupte cu noul coronavirus (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Medicii Spitalului Clinic Municipal Gavril Curteanu din Oradea au fost instruiţi de specialiştii chinezi din Shanghai, printr-o teleconferinţă desfăşurată joi, cum să lupte împotriva noului coronavirus.

Schimbul de experienţă în care specialiştii orădeni au fost sfătuiţi cu privire la schema terapeutică şi metodele de tratament a fost organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno  – Chineză Bihor, care încearcă să ajute comunitatea din care face parte.

"Ajutorul s-a concretizat prin organizarea unei video-conferinţe cu acordul coordonatorului spitalelor din Bihor, doctorul Gheorghe Carp, cu asistenţa Oficiului Afacerilor Externe, reprezentat de domnul Liu Guangyong, director adjunct la Biroul pentru Afaceri Externe din Shanghai şi Comisia Municipală de Sănătate din Shanghai, Ministerul Sănătăţii din România, reprezentat de ministrul secretar de stat Andrei Baciu şi ambasada Republicii Populare Chineză în România, reprezentată de doamna ambasadoare Jiang Yu, care au reuşit să invite doi experţi cu experienţă clinică din Shanghai", se menţionează într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno – Chineză Bihor.

Potrivit comunicatului, cei doi specialişti chinezi au împărtăşit medicilor orădeni "schema terapeutică şi schema de tratament" pentru combaterea infecţiei cu noul coronavirus.

La videoconferinţă au participat medicii orădeni Mirela Indrieş (şeful Secţiei Boli Infecţioase I), Alexandra Birta (medic rezident Secţia Boli Infecţioase II), Iulian Zaporojan (medic primar Secţia Boli Infecţioase I), Alexandra Plugar (medic specialist ATI) şi doi medici de la spitalele judeţene din Satu Mare şi Arad.

"Facem asta pentru comunităţile locale, facem asta pentru toţi românii. Pentru noi este un semn de speranţă că mai multe societăţi şi instituţii am reuşit să cooperăm în momente de criză pentru binele comunităţii şi abia aşteptăm să continuăm acest proiect", se mai menţionează în comunicatul filialei bihorene a CCI Româno – Chineze.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Suedezul
Vorbiti de "specialisti chinezi" ,culegatori de orez,care plagiaza technica,stiinta ,cercetari,diplome si doctorate lingind in fund systemul politic chinez.Daca erau competenti nu avem acum o pandemie cu un rezultat global de sute de mii de morti si pina la sfirsit milione. Adevarati specialisti sunt alungati,incarcerati sau eliminati in China. Nici o diferenta "specialisti chinezi" si "specialisti romani". Uni specialisti in spaga, alti specialisti in lins.Toti criminali mondiali.
Postat 19 Aprilie 2020, 12:11 de Suedezul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON