URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 22 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Pe vremea când era primar, Ilie Bolojan venise cu ideea de a supraimpozita cu 50% spațiile goale din zona comercială. Instanța, însă, a decis că oamenii pot face ce vor cu investiția lor, chiar să-și bată joc de ea dacă au chef. Și cum să nu-și bată, dacă multe locații au fost luate pe nebăgare de seamă, la niște prețuri mai mult decât avantajoase?
Zic şi eu
Adrian Cris
După un președinte care a furat vapoare și unul care a furat case, avem un președinte care a furat un TIR, cu tot cu marfă, din Germania. Interpolul l-a arestat în Italia și l-a băgat la beciul domnesc. Profesor la școala ajutătoare din Cadea, bătea copiii și fura din mâncarea lor. Și-a abandonat nevasta și copiii. Și mama, bătrână și bolnavă. Este fiul unui fost prim-secretar comunist al județului Bihor. Are o iubită mai tânără decât el. Este gay. Este evreu-ungur-țigan. Sorosist. A fost coleg de facultate cu Coldea. E omul fraților Micula. Are conturi și vile în Elveția. Are schizofrenie și se tratează în secret, împreună cu Maia Sandu, la o clinică din Austria.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce vă așteptați să facă Ilie Bolojan în funcția de președinte interimar al României?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La începutul săptămânii trecute, societatea românească a fost luată prin surprindere de „demisia” Președintelui „în funcție” și investirea unui Președinte interimar, situație în care apreciez că se impun precizări cu privire la atribuțiile concrete ale acestuia din urmă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Decembrie 2021, 16:29

Medici în biserici: doctori implicați în tratarea bolnavilor Covid au vorbit în trei biserici din Oradea despre suferințe și evitarea lor prin vaccinare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patru medici care tratează bolnavi Covid la Spitalul Județean și la Spitalul Municipal din Oradea s-au aflat duminică în trei biserici din oraș, aparținând unor confesiuni diferite, pentru a le vorbi credincioșilor acestora despre suferințele pe care le-au văzut în cei aproape doi ani de pandemie, dar și despre importanța evitării lor prin vaccinare. La „prelegerile” de după liturghie au asistat și trei episcopi, medicii exprimându-și disponibilitatea de a colabora și cu conducătorii altor confesiuni din Oradea.

La fel ca la Timișoara, unde profesorul Dorel Săndesc, specialist în ATI, a inițiat proiectul „Trup și suflet pentru viață”, acestuia i s-au alăturat și în Oradea câțiva medici care au acceptat să fie voluntari într-o colaborare între comunitățile medicale și biserici pentru a explica oamenilor de ce este important să-și îngrijească, pe lângă partea spirituală, și pe cea trupească, prin menținerea sănătății în aceste vremuri de pandemie.

Prin urmare, duminica aceasta, la finalul liturghiei, s-au adresat credincioșilor participanți la slujbă, dr. Beres Zsolt (medic primar ATI la UPU-SMURD Bihor), la Catedrala Romano-Catolică, dr. Carmen Pantiș (medic primar ATI la Spitalul Județean), la Catedrala Greco-Catolică Sfântul Nicolae, și dr. Simona Mârț (medic primar ATI tot la Spitalul Județean) și dr. Daniela Jovrea (medic primar urolog la Spitalul Municipal), la biserica reformată din Ioșia.

În prezența episcopilor Bocskei Laszlo, Virgil Bercea și Csury Istvan, medicii le-au povestit oamenilor despre ravagiile infectării cu Covid asupra pacienților pe care i-au avut, oferindu-le informații serioase, științifice, și bazate pe experiențe profesionale directe.

De asemenea, medicii i-au îndemnat pe credincioși să aibă încredere în vaccinare, deoarece este modalitatea cea mai sigură și eficientă de prevenirii a îmbolnăvirilor în forme grave după infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit dr. Carmen Pantiș (în foto alături de PS Virgil Bercea), medicii orădeni implicați în combaterea epidemiei și-au exprimat disponibilitatea de a colabora și cu conducătorii celorlalte confesiuni din Bihor, pentru a le împărtăși credincioșilor informații privind riscurile infectării cu Covid și beneficiile vaccinării.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Foarte bine
Nu poti generaliza ca sunt credinciosii antivaccinisti. E plin de crediciosi care sustin eforturile medicale, si conducerile bisericilor chiar incurajeaza constientizarea acestei preventii!
Postat 20 Decembrie 2021, 15:46 de unu
Calvarul
Despre calvarul de la ATI, upu s-a scris foarte mult , s-a spus, stim.
Postat 19 Decembrie 2021, 18:26 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7671 RON
  • 1 EUR = 4.9773 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON